Arhive kategorija: Aktuelno

DDOR i ZADRUŽNI SAVEZ VOJVODINE POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI

Sa zadovoljstvom objavljujemo da se potpisivanjem Protokola, nastavlja dugogodišnja, veoma uspešna poslovna saradnja DDOR-a NOVI SAD a.d.o. sa ZADRUŽNIM SAVEZOM VOJVODINE.Ona se pre svega odnosni na oblast osiguranja poljoprivredne proizvodnje, koja obuhvata osiguranje useva i plodova, osiguranje životinja u svojini zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednih proizvođača (zadrugara i kooperanata zadruga). Na ovaj način stvaraju se uslovi za povećanje nivoa zaštite poljoprivredne proizvodnje kroz porast korišćenja usluga osiguranja u poljoprivredi, uz obezbeđenje najpovoljnijih ponuda osiguranja za ugovarače.

 IMG_7070

Najveći benefit svakako je to, što će poljoprivredni proizvođači na neposredan i lak način dobiti sve potrebne informacije, kao i najpovoljnije i najkonkurentnije ponude za osiguranje. Iz ovako neposredne saradnje, Kompanija DDOR NOVI SAD će takođe sticati važna iskustva iz poljoprivredne prakse i svakodnevice, koje će po potrebi ugrađivati u sadašnje i neke buduće ponude u oblasti osiguranja.

Učestale promene vremena i česte nepogode, svojom prekomernošću neminovno prouzrokuju štete na poljoprivrednim proizvodima. Pored agrotehničkih mera, u ovakvim uslovima, osiguranje poljoprivredne proizvodnje, kao njena ekonomska zaštita, postaje nužnost. Osiguranjem svojih useva i plodova postiže se zaštita poljoprivrednih kultura od mnogobrojnih opasnosti kojima su izložene u toku godine. Osiguranje poljoprivrednih useva i životinja u Srbiji uglavnom koriste profesionalni poljoprivredni proizvođači i poljoprivredne kompanije. Na žalost, ogroman procenat malih poljoprivrednih proizvođača, pogotovo onih koji obrađuju manje površine zemljišta, nisu osigurani, pa time njihov prihod itekako zavisi od ćudi prirode. Razlozi za ovako mali procenat su u neobaveštenosti poljoprivrednih proizvođača o prednostima koje pruža osiguranje, ali i u slabo razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji koju zbog malih ulaganja i malih prinosa nije isplativo osiguravati. Sa intenziviranjem poljoprivredne proizvodnje, velikim ulaganjem u cilju postizanja visokih prinosa rašće i interes proizvođača za osiguranjem. Ali neophodno je i kontinuirano edukovati proizvođače i javnost generalno.

Jedan od primera zašto je to neophodno, može biti i sledeće: po svemu sudeći zemljoradnici iz zemalja bivše Jugoslavije nisu znali da su poplave postale prve na top listi među čak 133 prirodne katastrofe – iza poplava slede oluje, zemljotresi, suše i požari. To znači da će u ovim zemljama procenat osiguranih poljoprivrednih gazdinstava teško dostići nivo Francuske na primer, gde je osigurano oko 80 odsto njih ili Austrije gde je taj udeo oko 90 odsto, kako iznose statističari.

Zato je posebno važno da nivo osiguranih poljoprivrednih površina bude veći, a samim tim da se izbegnu negativne posledice ne samo za seljake već i za celokupnu ekonomiju zemlje, da ova vrsta osiguranja postane obavezna, kao što predlažu i DDOR NOVI SAD i ostali osiguravači u Srbiji, ali i organizacije poput ZADRUŽNOG SAVEZA VOJVODINE.

Utisci sa Škoda dana na NAVAK stazi

Kompanija Autočačak d.o.o., u saradnji sa osiguravajućom kućom DDOR Novi Sad , 18. novembra je po prvi put organizovala druženje sa Škoda automobilima. Ovo je bila jedinstvena prilika da se na jedinoj trkačkoj stazi u okruženju,poznatijoj kao NAVAk staza u Subotištu,testiraju novi Škoda modeli uz stručnu podršku ovlašćenih instruktora Nacionalne vozačke akademije.

Škoda dan

            Samo za pripadnike “Sedme sile” i poslovne saradnike,flotne kupce ,kompanija Autočačak je obezbedila novi model Škoda Fabia,čija je premijera zakazana za početak naredne godine.   

            S obzirom na vremenske uslove ,kišu i vetar koji su pratili ovo dešavanje,svi prisutni imali su jedinstvenu priliku da oprobaju svoje vozačke veštine u ekstremnim uslovima klizavog i mokrog kolovoza,što je i dodatno doprinelo da utisci svih prisutnih budu više nego zadovoljavajući.

            Poseban utisak na sve “test vozače”,kao što se i očekivalo, ostavila je Škoda Fabija, koja je za ovaj dogadjaj specijalno dopremljena iz fabrike u Mladoj Boleslavi . Testirani su modeli sa 1.0 benzinskim i 1.4 TDI dizel motorom . Svi prisutni su tom prilikom bili saglasni kako je nova „Škodica“veliki korak unapred za kompaniju koja svakim novim modelom krupnim koracima grabi napred u osvajanju novih kupaca i tržišta.

Škoda dan na NAVAK stazi

DDOR Vas vodi u Nacionalnu vozačku akademiju NAVAK!

Rezervišite 18. oktobar za ovu posebnu avanturu!

DDOR organizuje Dan bezbedne vožnje u centru NAVAK za svoje Facebook fanove!

post slika final
Ukoliko ste lajkovali našu stranicu, prijavite se za nezaboravan dan na poligonu 18. oktobra! Prijava počinje 13. oktobra i broj mesta je ograničen!

Zato požurite! Iskoristite jedinstvenu priliku da usavršite svoje vozačke sposobnosti u najvećem trening-centru za vozače u regionu – Nacionalnoj vozackoj akademiji NAVAK i to besplatno!

Jednostavno u par koraka i u NAVAK-u ste:

  • Lajkovali ste našu Facebook stranicu
  • Imate preko 18 godina
  • Imate važeću vozačku dozvolu (uključujući i probnu)

Uputstvo za prijavu

Od 13. oktobra, na DDOR Facebook stranici, moći ćete da se prijavite za odlazak na poligon NAVAK tako što ćete nam u inbox dostaviti sledeće podatke, sa naznakom da se prijavljujete za vožnju u centru NAVAK:

  • Ime i prezime,
  • Adresa,
  • E-mail adresa,
  • Broj telefona.

Ukoliko ste ispunili uslove za odlazak na poligon NAVAK, dobićete na mail adresu vaučer sa Vašim kodom, koji je potrebno poneti sa sobom prilikom odlaska na NAVAK (ukoliko mailove otvarate i putem mobilnog telefona, možete nam pokazati i mail sa telefona).
Prijave prikupljamo do 16. oktobra do 12h.

Finalna lista osoba koje idu na NAVAK poligon biće objavljena 16. oktobra u 17h.

Kako do centra NAVAK?

Mapa NAVAKA veca

*Važna napomena: prevoz do NAVAK Centra u Subotištu je u sopstvenoj režiji.