Arhive kategorija: Aktuelno

SUPER KARTICA DOBILA NAGRADU ZA REGIONALNI PROJEKAT GODINE

Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Srpske asocijacije menadžera, Super Kartica,jedinstveni program lojalnosti kod nas,nagrađena je priznanjem u kategoriji “Regionalni projekat godine”u okviru godišnje nagrade SAM-a.Ovo priznanje dodeljuje se projektima kompanija koje su doprinele promociji celog regiona kao investicione destinacijei razvoju spoljnotrgovinskih veza između Srbije i susednih država.

Super Kartica

Gost večeri, Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU uručila je ovu prestižnu nagradu direktoru društva SuperKartice Jovanu Solomunu koji je tom prilikom izjavio:“Do pre godinu dana Super Kartica je bila samo jedna vizija.Na današnji dan imate 43 miliona računa na kojima je provučena Super Kartica.U narednom periodu možete očekivati još velikih partnera jer ovo je samo početak regionalne priče Super Kartice”.

Super Kartica je jedinstven program nagrađivanja koji potrošačima omogućava da ostvare različite benefite, specijalne popuste i uštede. Svakom potrošaču su ponuđene mnogobrojne pogodnosti koje kupovinu čine povoljnijom u okviru široke mreže partnera.Ovaj jedinstveni program lojalnosti zasniva se na saradnji sedam regionalnih kompanija (Mercator-S, NIS Petrol, Gazprom, Sberbanka, DDOR osiguranje, Telenor i Mc Donalds). Pogodnosti za potrošače se neprestano razvijaju, a sve se to radi u cilju prilagođavanja potrebama potrošača i savremenom načinu života.

SAM godišnja nagrada dodeljuje se najuspešnijim kompanijama, menadžerima, preduzetnicima i ima za cilj unapređenje poslovnog okruženja, profesionalizaciju i afirmisanje kompanija, institucija koje se zalažu za bolje uslove poslovanja i bolji život građana u celini.

DDOR i ZADRUŽNI SAVEZ VOJVODINE POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI

Sa zadovoljstvom objavljujemo da se potpisivanjem Protokola, nastavlja dugogodišnja, veoma uspešna poslovna saradnja DDOR-a NOVI SAD a.d.o. sa ZADRUŽNIM SAVEZOM VOJVODINE.Ona se pre svega odnosni na oblast osiguranja poljoprivredne proizvodnje, koja obuhvata osiguranje useva i plodova, osiguranje životinja u svojini zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednih proizvođača (zadrugara i kooperanata zadruga). Na ovaj način stvaraju se uslovi za povećanje nivoa zaštite poljoprivredne proizvodnje kroz porast korišćenja usluga osiguranja u poljoprivredi, uz obezbeđenje najpovoljnijih ponuda osiguranja za ugovarače.

 IMG_7070

Najveći benefit svakako je to, što će poljoprivredni proizvođači na neposredan i lak način dobiti sve potrebne informacije, kao i najpovoljnije i najkonkurentnije ponude za osiguranje. Iz ovako neposredne saradnje, Kompanija DDOR NOVI SAD će takođe sticati važna iskustva iz poljoprivredne prakse i svakodnevice, koje će po potrebi ugrađivati u sadašnje i neke buduće ponude u oblasti osiguranja.

Učestale promene vremena i česte nepogode, svojom prekomernošću neminovno prouzrokuju štete na poljoprivrednim proizvodima. Pored agrotehničkih mera, u ovakvim uslovima, osiguranje poljoprivredne proizvodnje, kao njena ekonomska zaštita, postaje nužnost. Osiguranjem svojih useva i plodova postiže se zaštita poljoprivrednih kultura od mnogobrojnih opasnosti kojima su izložene u toku godine. Osiguranje poljoprivrednih useva i životinja u Srbiji uglavnom koriste profesionalni poljoprivredni proizvođači i poljoprivredne kompanije. Na žalost, ogroman procenat malih poljoprivrednih proizvođača, pogotovo onih koji obrađuju manje površine zemljišta, nisu osigurani, pa time njihov prihod itekako zavisi od ćudi prirode. Razlozi za ovako mali procenat su u neobaveštenosti poljoprivrednih proizvođača o prednostima koje pruža osiguranje, ali i u slabo razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji koju zbog malih ulaganja i malih prinosa nije isplativo osiguravati. Sa intenziviranjem poljoprivredne proizvodnje, velikim ulaganjem u cilju postizanja visokih prinosa rašće i interes proizvođača za osiguranjem. Ali neophodno je i kontinuirano edukovati proizvođače i javnost generalno.

Jedan od primera zašto je to neophodno, može biti i sledeće: po svemu sudeći zemljoradnici iz zemalja bivše Jugoslavije nisu znali da su poplave postale prve na top listi među čak 133 prirodne katastrofe – iza poplava slede oluje, zemljotresi, suše i požari. To znači da će u ovim zemljama procenat osiguranih poljoprivrednih gazdinstava teško dostići nivo Francuske na primer, gde je osigurano oko 80 odsto njih ili Austrije gde je taj udeo oko 90 odsto, kako iznose statističari.

Zato je posebno važno da nivo osiguranih poljoprivrednih površina bude veći, a samim tim da se izbegnu negativne posledice ne samo za seljake već i za celokupnu ekonomiju zemlje, da ova vrsta osiguranja postane obavezna, kao što predlažu i DDOR NOVI SAD i ostali osiguravači u Srbiji, ali i organizacije poput ZADRUŽNOG SAVEZA VOJVODINE.

Utisci sa Škoda dana na NAVAK stazi

Kompanija Autočačak d.o.o., u saradnji sa osiguravajućom kućom DDOR Novi Sad , 18. novembra je po prvi put organizovala druženje sa Škoda automobilima. Ovo je bila jedinstvena prilika da se na jedinoj trkačkoj stazi u okruženju,poznatijoj kao NAVAk staza u Subotištu,testiraju novi Škoda modeli uz stručnu podršku ovlašćenih instruktora Nacionalne vozačke akademije.

Škoda dan

            Samo za pripadnike “Sedme sile” i poslovne saradnike,flotne kupce ,kompanija Autočačak je obezbedila novi model Škoda Fabia,čija je premijera zakazana za početak naredne godine.   

            S obzirom na vremenske uslove ,kišu i vetar koji su pratili ovo dešavanje,svi prisutni imali su jedinstvenu priliku da oprobaju svoje vozačke veštine u ekstremnim uslovima klizavog i mokrog kolovoza,što je i dodatno doprinelo da utisci svih prisutnih budu više nego zadovoljavajući.

            Poseban utisak na sve “test vozače”,kao što se i očekivalo, ostavila je Škoda Fabija, koja je za ovaj dogadjaj specijalno dopremljena iz fabrike u Mladoj Boleslavi . Testirani su modeli sa 1.0 benzinskim i 1.4 TDI dizel motorom . Svi prisutni su tom prilikom bili saglasni kako je nova „Škodica“veliki korak unapred za kompaniju koja svakim novim modelom krupnim koracima grabi napred u osvajanju novih kupaca i tržišta.

Škoda dan na NAVAK stazi