DDOR finansira 1.500 obuka za mlade vozače u NAVAK- Nacionalnoj vozačkoj akademiji

Kroz akciju “Život za mlade vozače”, DDOR će u narednih godinu dana da finansira 1.500 obuka za mlade vozače sa probnom dozvolom u NAVAK – Nacionalnoj vozačkoj akademiji, uz punu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova

Iskustvo u prethodne dve godine sprovođenja ovog programa, pokazalo je da posle edukacije mladi nisu izazvali ni jednu jedinu nezgodu, a da su u onim nezgodama gde nisu bili krivci učestvovali čak 52 odsto manje nego ostali. Dakle posle izuzetnih rezultata u prethodne dve godine, besplatni treninzi vozača sa probnom vozačkom dozvolom se nastavljaju treću godinu zaredom.

Život za mlade vozače

Nastavak ovog projekta promovisan je na velikoj konferenciji za medije, a predstavili su ga Minstar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, dr Giorgio Marchegiani Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Mirko Alvirović direktor NAVAK-a i Decebal Sorin Tudor, predstavnik OMV Srbija.

“DDOR u slučaju ovog projekta želi da bude uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i promoviše edukacije građana preko obuke mladih vozača. Za nas je jasno da je u pitanju misija za generacije koje dolaze. Moramo da učinimo sve da ljudi postanu svesni opasnosti u saobraćaju. Statistički podaci pokazuju da u Srbiji i Evropi broj poginulih u saobraćajnim nesrećama opada od kraja 80-ih godina prošlog veka. Svakako, značajnu ulogu u pozitivnoj tendenciji imaju aktivnosti Agencije za bezbednost u saobraćaju. Prema podacima iz 2010. godine Srbija je po broju poginulih u saobraćajnim nesrećama na 100.000 stanovnika u odnosu na zemlje Evrope bila na 19 mestu. 

Do sada smo u treninge bezbedne vožnje za naše osiguranike uložili oko 4,5 miliona evra i u predstojećem periodu planiramo ulaganje od 1 milion evra. Intenzivno edukujemo kako vozače tako i najmlađe, kroz sve strukture obrazovnog sistema” – kaže Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja dr Giorgio Marchegiani.

Akcija traje od oktobra do decembra 2016., a zainteresovani mogu da se prijave preko web sajta e-Uprava. Pravo na prijavljivanje imaju svi koji su probnu vozačku dozvolu stekli posle 1.1.2016 (detaljne informacije biće dostupne na www.mup.gov.rs već od danas). Biće otvoreni termini besplatnih treninga za čak 1500 polaznika, 50% više nego prošle godine, što je najveća besplatna akcija praktične edukacije vozača ikada sprovedena ne samo u Srbiji već i u širem regionu. Naftni  gigant OMV i dalje podržava akciju obzezbeđući mogućnost da mladi vozači osim besplatnih treninga imaju i besplatan prevoz od svojih gradova do centra NAVAK i nazad.

I podsećamo na jednu od specifičnosti naše Kompanije: svim građanima, uz DDOR polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti poklanjamo „Dozvolu Plus“ – posebno razvijeni Uvod u trening bezbedne vožnje u NAVAK Nacionalnoj vozačkoj akademiji.