OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE I DDOR NOVI SAD ORGANIZOVALI DRUŽENJE OLIMPIJACA I PREDSTAVNIKA MEDIJA NA PUTU ZA TOKIO

Beograd, 20. februar 2020. – Olimpijski komitet Srbije i DDOR Novi Sad, zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta i olimpijskog tima Srbije, organizovali su druženje predstavnika medija sa olimpijcima koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju koje će se održati od 24. jula do 09. avgusta ove godine.

U susret Olimpijskim igrama, o svojim planovima, toku priprema i takmičenjima, ali i temama koje nisu isključivo sportske sa novinarima razgovarali su: strelkinja Zorana Arunović,  plivači Čaba Silađi i Velimir Stjepanović, basketaš Dušan Bulut i atletičar Armin Sinančević.                                                                                                                 

U ime DDOR-a, zvaničnog osiguranja Olimpijskog komiteta i olimpijskog tima Srbije, sportistima i predstavnicima medija obratio se gospodin Đorđo Markeđani (Giorgio Marchegiani), predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i rekao: „Veliko je zadovoljstvo biti među odabranima koji su se izborili za put u Tokio na smotru najboljih sportista sveta. Kompanija DDOR osiguranje, član snažne italijanske Unipol grupe pored inovativnog pristupa u poslovanju, donosi i prepoznatljivost u društvenoj odgovornosti. Upravo nas vrednosti koje delimo sa Olimpijskim komitetom i kvalifikuju da našu saradnju smatramo prirodnom. Naša kompanija za čitavu olimpijsku godinu priprema niz aktivnosti kojima će svojim klijentima, ali i čitavoj javnosti u Srbiji učiniti put u Tokio interesantnijim. Ponosni smo na naše olimpijce i želimo im mnogo uspeha u narednom periodu“.

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije prisutne je pozdravio predsednik Božidar Maljković, koji je iskoristio priliku da se zahvali predstavnicima DDOR-a na podršci koju pružaju sportistima Srbije u ovom olimpijskom ciklusu i potom poručio predstavnicima medijima: „Samo uz Vašu podršku naše sportiste možemo da predstavimo javnosti kao istinske heroje i najbolje ambasadore Srbije, što oni svakako i jesu. Ovo je pravi način da u susret Tokiju kreiramo atmosferu prave i istinske podrške za naš Tim”. 

U ime sportista, predstavnicima medija obratila se reprezentativka Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović: „U susret Olimpijskim igrama u Tokiju, najvećoj sportskoj smotri na svetu i mi sportisti i vi predstavnici medija, ispunjavamo svoje zadatke. Na nama je da Vam sportske priče obogatimo odličjima i najboljim rezultatima, a na Vama da da to prenesete građanima Srbije i da ih kao i svakog prethodnog ciklusa obradujemo, a našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu“.

Tim Srbije u ovom trenutku broji 62 sportista u dvanaest različitih sportova: ženska košarkaška reprezentacija (12), muška vaterpolo reprezentacija (11), ženska odbojkaška reprezentacija (12), atletika (2), kajak (2), plivanje (4), rvanje (3), streljaštvo (5) i veslanje (2), tekvondo (2), basket 3 na 3 (4), stoni tenis (3).

  • XXXII Letnje Olimpijske igre održaće se u Tokiju (Japan) od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine.

DDOR osiguranje je čitav svoj nastup na Sajmu turizma posvetilo estetici Japana tako da štand izgleda kao olimpijski stadion uz neizostavno rascvetalo trešnjino drvo. Takođe, na Druženju sa olimpijcima i predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije, DDOR osiguranje je po prvi put predstavilo svoju novu platformu za on-line kupovinu osiguranja moj.ddor.rs, a novinari i olimpijci su imali priliku da ocene kvalitet nove on-line prodavnice.