BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI

INVESTICIONE KAPIJE SRBIJE – OSTANITE,INVESTIRAJE,VERUJTE!

DDOR osiguranje uspešan primer strane investicije

DDOR - BEOGRADSKI INVESTICIONI DANIUčesnici panel diskusije, koju je svojim izlaganjem otvorio dr Giorgio Marchegiani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, govorili su o situaciji i operativnim problemima u konkretnom biznisu, ali iz perspektive poslovne ekonomije. Sa stanovišta kompanije koja se bavi osiguranjem i investicijama, a to su segmenti poslovanja koji zahtevaju razvijeno tržište kapitala, dr Marchegiani je na pitanje o pogledu na poresku politiku Srbije, naveo da je ona u neku ruku iznenađenje za strane investitore. Poreski sistem je jednostavan, oštar kakav po suštini stvari i treba da bude, ali nije odbijajući za strane investitore.

Uspešni primeri privređivanja u Srbiji, uspešne domaće i strane investicije, najbolji su putokaz potencijalnim novim investitorima, ali i lokalnim samoupravama i Vladi Srbije.

Jedna od važnih poruka konferencije je da treba učiniti sve da se spreči odlazak mladih i kvalitetnih kadrova iz naše države. Takođe da se ne sme čekati samo strani investicioni kapital nego u mnogo većoj meri mora da se angažuje i domaći potencijal.

Srbija beleži u 2016. Godini 50% veći priliv investicija u odnosu na prošlu godinu i ponosna je na 17162 novootrvorena radna mesta, istakao je u okviru konferencije Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Republike Srbije.