Budućnost životnih osiguranja ogleda se u modernizaciji i unapređenju riziko osiguranja – DDOR na sarajevskom Susretu osiguravača i reosiguravača

U Sarajevu je od 14. do 16. juna održan 34. Susret osiguravača i reosiguravača koji je i ove godine okupio vodeće ljude industrije osiguranja iz regiona i sveta, sa glavnom temom „Osiguranje i reosiguranje u funkciji energetike i izvora energije”.

Dvodnevna konferencija okupila je više od 200 stručnjaka koji su imali priliku da razmene iskustva, da se umrežavaju i upoznaju sa trendovima kada je reč o osiguranju. Održano je niz okruglih stolova, panel diskusija i bilateralnih razgovora na kojima su razmatrana aktuelna pitanja, izazovi i mogući modaliteti rešenja sa kojima se osiguravači i reosiguravači susreću u dinamičnom okruženju.

Ispred DDOR osiguranja učešće su uzeli predsednik Izvršnog odbora DDOR-a Frančesko Maši, član Izvršnog odbora Vladimir Malešević, članica Izvršnog odbora DDOR RE Ivana Đermanović, kao i direktorka Direkcije za životna osiguranja Nada Grković.

Upravo u okviru panela koji je bio posvećen životnim osiguranjima i kojim je moderirala Natasa Marijanović iz Generali osiguranja, govorilo se o važnim pitanjima kao što su izazovi u razvoju proizvoda, izazovi na tržištu osiguranja uopšte, da li je i šta dobrog donela pandemija koronavirusa, koji je uticaj visoke stope inflacije, IFRS-a 17 i da li je primarni cilj zaštita i štednja.

Tom prilikom Nada Grković je istakla da će modeli daljeg rasta i razvoja u životnim osiguranjima biti usmereni ka modernizaciji i unapređenju riziko osiguranja.

„U pitanju je osiguranje biometrijskih rzika u trouglu: osnovnih rizika, ridera kao elementa obogacivanja ponude zivotnih osiguranja i asistencija u vidu modernih i pametnih resenja, sa posebnim fokusom na kolektivna riziko osiguranja, koja imaju potencijal velikog obuhvata i volumena prodaje, troskovno su znatno manje opterecena i po svojoj prirodi su jednostavna za procese automatizacije i digitalizacije“, rekla je direktorka Direkcije za životna osiguranja Nada Grković.

Podsetimo, DDOR osiguranje se na tržištu svakako ističe svojom raznovrsnom ponudom proizvoda za životno osiguranje. Bogata paleta proizvoda uključuje mešovito osiguranje života, riziko-životno osiguranje, no risk-štedno životno osiguranje, siguran profit-jednokratnu investiciju i DDOR kockicu-štedno osiguranje za decu.

Svesna različitih potreba i ciljeva svojih klijenata, kompanija DDOR pruža raznovrsne mogućnosti koje su prilagođene individualnim zahtevima svojih klijenata. Bezbednost, stabilnost i finansijska sigurnost su ključne vrednosti koje se nalaze u fokusu svake ponude naše kompanije. Kroz ove proizvode, DDOR osiguranje stvara pouzdanu platformu na kojoj klijenti mogu da grade svoju budućnost i ostvare svoje životne ciljeve uz poverenje u stručnost i posvećenost čitavog tima naše kompanije.