DDOR na EXIT-u: Intenzivno iskustvo koje menja perspektivu i podiže svest vozača

„Iskustvo u simulatoru čeonog sudara je bilo zaista šokantno. Osetila sam intenzitet sudara pri brzini od samo 10 km na čas i shvatila koliko posledice mogu biti ozbiljne, naročito jer svi najčešće vozimo brže od toga“, rekla je Ana, samo jedna od hiljada posetiteljki EXIT-a koja je posetila DDOR osiguranje bezbednu zonu, dok je Nikola koji je tek položio vozački ispit istakao da je iskustvo bilo izuzetno otrežnjujuće – „Sad znam kako izgleda sudariti se i znam šta neću raditi u saobraćaju kako ne bih sebe doveo u ovakvu situaciju“.

Peter koji je dugogodišnji posetilac EXIT-a, rekao je da je prijatno iznenađen ovogodišnjim aktivacijama na EXIT-u uopšte, a pogotovo simulatorom čeonog sudara kao i alko-testom, te da je ovo odličan način da se podigne svest o važnosti sigurne vožnje.

„Iskustvo u simulatoru čeonog sudara me je emotivno pogodilo. Shvatio sam koliko se životi mogu promeniti u trenutku nepažnje. Ovako nešto bi obavezno trebalo da prođu svi vozači kako bi stekli svest o važnosti bezbednosti na putu“, istakao je Britanac koji će definitivno od ovog EXIT-a biti mnogo pažljiviji u vožnji.

Po utiscima mnogobrojnih posetilaca koji su došli da se zabave kroz eduaktivne igre, reklo bi se da je EXIT ove godine, uz DDOR osiguranje i Agenciju za bezbednost saobraćaja, defnitivno je podigao svest posetilaca kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju.

Pored jedinstvenog doživljaja sudara u kontrolisanim uslovima, pri malim brzinama, u okviru kampanje „Uspori, ne gori“ prisutni su se iznova vraćali kako bi se oprobali u bacanju kolutova na čunjeve, sa naočarima koje simuliraju efekte dejstva alkohola i psihoaktivnih supstanci, a mogli su i da provere, kroz alko-test, nivo alkohola u krvi.

Kompanija DDOR, koja je ove godine zvanično osiguranje EXIT festivala, uz Agenciju za bezbednost saobraćaja, na ovaj način, potvrđuje svoju duboku posvećenost mladima i važnosti podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju. Svaka vožnja treba da bude užitak a ne rizik, te s tim u vezi vrlo je važno da se na ovakav, ciljnoj populaciji primeren način utiče na svest prisutnih i na ovom spektakularnom događaju.

Zajednički nastup DDOR-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, pored Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ realizovano je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom saobraćajne policije, Gradom Novim Sadom, Kancelarijom za mlade i Kancelarijom za borbu protiv droga. Ovakve saradnje imaju za cilj da podignu svest svih učesnika i doprinesu većoj bezbednosti u saobraćaju.

Podsetimo, kod sa EXIT ulaznice koji se nalazi u donjem levom uglu, donosi 15 posto popusta prilikom ugovaranja onlajn putnog osiguranje, bilo kada do kraja godine.