DDOR osiguranje pokrovitelj izložbe Galerije Matice srpske “Inspirisani Italijom”

Danas je u Galeriji Matice srpske (Trg galerija 1) povodom programa kojima se doprinosi obeležavanju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od potpisivanja strateškog partnerstva dve zemlje održana konferncija za novinare.

Galerija Matice srpske u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu organizuje Međunarodnu konzervatorsku konferenciju o čišćenju slika Cleaning koja će biti održana u Galeriji Matice srpske (28‒29. oktobar) i izložbu Inspirisani Italijom koja će biti otvorena u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (30. oktobar u 18.30 sati). Izložba Inspirisani Italijom ukazuje na duge veze Srbije i Italije na polju kulture i umetnosti, a kroz dela iz kolekcije Galerije Matice srpske.

Na konferenciji su: Snežana Rožnov, direktorka Direkcije za marketing DDOR osiguranja, dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i autor i kustos izložbe Stanislava Jovanović, predstavile izložbu Inspirisani Italijom, koja će pod pokroviteljstvom DDOR osiguranja, biti održana u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, dok je o saradnji u okviru projekta International Training Projects govorila dr Daniela Korolija Crkvenjakov, pomoćnica upravnice Galerije Matice srpske.

DDOR ZA KULTURU SRBIJE