DDOR-ova akcija „Za šumu u tvom kraju“ i u Bačkoj Palanci

Bačka Palanka biće četvrto mesto u novom ciklusu ozelenjavanja koje sprovodi kompanija DDOR kroz akciju „Za šumu u tvom kraju”. Tim povodom biće obogaćena sa 13 platana što će dodatno doprineti očuvanju prirode i stvaranju zelenijeg okruženja za buduće generacije.

Kompanija DDOR osiguranje pokrenula je 2022. godine akciju „Za šumu u tvom kraju“ sa ciljem stvaranja i unapređivanja urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, ali i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova života u gradovima Srbije.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica izrazio je zahvalnost kompaniji DDOR na donaciji Opštini Bačka Palanka.

„Reč je o 13 sadnica platana starosti između 12 i 15 godina. Posebno se zahvaljujem kompaniji DDOR na njihovoj izuzetnoj društvenoj odgovornosti koju su pokazali prema našem gradu, posebno nakon velikog nevremena, superćelijske oluje koja nas je pogodila prošle godine. Ova donacija ima ogroman značaj za nas. Kao predsednik Opštine, želim da istaknem da smo svake godine izdvajali sredstva za nove sadnice. Međutim, zbog nevremena koje nas je zadesilo, za ovu godinu smo opredelili čak pet puta više“, izjavio je predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe matične kuće, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2024. godini akcija je produžena što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

„Ova inicijativa ističe snagu individualnih delovanja koja, kada se udruže, prave značajnu razliku u napretku društva. Veliko mi je zadovoljstvo što će Bačka Palanka biti obogaćena sa 13 novih platana, a posebno me raduje što su naši klijenti prepoznali važnost akcije “Za šumu u tvom kraju” koju provodi DDOR osiguranje. Bačka Palanka je četvrto mesto od odabranih sedam u ovom novom ciklusu ozelenjavanja, što je divno jer zajedno gradimo kvalitetniju i zdraviju okolinu za sve nas“, istakla je direktorka filijale DDOR-a u Bačkoj Palanci Gordana Vlaisavljević.

Posle Novog Sada, Kikinde, Ćuprije, Bačka Palanka je četvrto mesto u kom se sadi, u novom ciklusu akcije ozelenjavanja. Do sada je ovaj projekat obuhvatio 13 sadnji u 12 gradova Srbije, zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja. Ugovaranjem EKO-kasko, EKO-Moja kućica osiguranja i EKO polise Međunarodnog putnog osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije. Ovo jasno postavlja DDOR osiguranje na prvo mesto, kada je reč o održivom osiguranju u našoj zemlji, a zbog snažne posvećenosti očuvanju životne sredine, DDOR je takođe postao zelena kompanija 2023. godine.