DDOR podržava mlade na vrućoj stolici – Edukacija kao ključ uspeha

„Vruća stolica“, najveći korporativni događaj FON-a, godinama već podstiče studente na razmišljanje o karijernom i razvojnom putu. Ovogodišnja „Vruća stolica“ održana je prošle nedelje, a kroz trodnevno druženje, prisutni su imali priliku da steknu važna znanja o karijeri, razgovorima za posao, uspehu, kompanijama i drugim faktorima koji bi pomogli pri aplikaciji za posao.

Kao kompanija koja prepoznaje značaj ulaganja u mlade i u obrazovanje, DDOR je bio prisutan na ovom značajnom događaju za studente, te podelio viziju unapređenja, podrške mladima i edukaciju kao ključ za postizanje uspeha.

Prvog dana ovog karijernog događaja, održani su sajam kompanija i speed dating sesije. Veliki broj studenata imao je priliku da kroz razgovor sa regruterima i predstavnicima kompanija, prevaziđu tremu i strah od „prvog razgovora“ za posao i praksu. Ono što je još važnije, regruteri su svim kandidatima dali povratnu informaciju i saveta šta mogu da unaprede u svom predstavljanju ali i u radnim biografijama koje su ranije dostavili organizatorima. Predstavnik naše kompanije bio je Petar Belić, saradnik za regrutaciju.

Poslednji dan ovog događaja, učesnici su imali priliku da slušaju interaktivnu radionicu pod nazivom „Komunikacija u prodaji“ u realizaciji kolege Vladimira Simeunovića, saradnika u DDOR trening timu. „Vruća stolica” je projekat koji ima za cilj da studente podstakne na razmišljanje o svom ličnom i karijernom razvoju i motiviše ih da samostalno kreiraju i upravljaju svojim životnim ciljevima. Pored toga, projekat omogućava učesnicima da iz prve ruke saznaju kako izgleda intervju za posao, koliko znači imati dobar CV i kako se izboriti za svoje mesto na tržištu rada.

DDOR partner za uspeh

U prostorijama Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu – Departman za matematiku i informatiku, održan je Prolećni festival matematike, na kojem je DDOR osiguranje uzelo učešće. Manifestacija je obuhvatila niz stručnih seminara, tribina, predstavljanja radova iz primenjene matematike i predavanja kompanija iz privrede koje svoje poslovanje ne bi mogle da realizuju bez rada stručnjaka iz sfere matematike.

Takođe, ovo je bila sjajna prilika za predstavljanje karijernih mogućnosti i profesionalnog razvoja u kompaniji.

Naša kompanija se ove godine studentima predstavila sa temom „Uloga matematičara u osiguravajućem društvu“, a predavač je bila koleginica Katarina Dragin, Analitičar rizika iz Direkcije za upravljanje rizicima, koja je ujedno i alumnista PMF-a. Katarina je kroz svoju prezentaciju predstavila koje su to karijerne mogućnosti za zapošljavanje matematičara u sektoru osiguranja, na aktuarskim poslovima, u oblasti matematike finansija, IT-u, ali ove godine je najveći akcenat stavljen na upravljanje rizicima kao oblasti iz koje i sama koleginica dolazi.

Ovo je bila još jedna u nizu od aktivnosti koja je uspešno realizovana u saradnji sa studentima i upravom ovog fakulteta. Kao najvredniji rezultat zajedničkih aktivnosti, obe strane navode angažovanje mladih stručnjaka u kompaniji, najpre kroz program stručnih praksi, a zatim i kroz njihovo zaposlenje.