Kompanija DDOR dodelila 15 bicikala najboljim novosadskim učenicima

Grad Novi Sad u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama dodelio je 56 bicikala najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola.

DDOR osiguranje se kao i prošle godine priključilo ovoj akciji, kako bi uz ovaj čin darivanja najboljih nastavilo da podiže svest kada je bezbednost u saobraćaju u pitanju, a takođe i motivisalo sugrađane da se aktivno bave sportom i svakodnevno koriste bicikl. Ovom prilikom, direktor Direkcije za održivi razvoj Leo Pandžić najboljim učenicima podelio je 15 bicikala.

„Biciklizam nije samo hobi ili sport – to je način života koji spaja sport, ekologiju i urbanu mobilnost. Takođe, izuzetno je važno napomenuti da kompanija DDOR prepoznaje značaj napora kojima se unapređuje održiva urbana mobilnost, što je jedan od temeljnih principa naše društvene odgovornosti i u skladu je sa našom strategijom održivosti“, rekao je Pandžić i dodao:

„DDOR osiguranje, zajedno sa našim sugrađanima i partnerima u ovom projektu, teži stvaranju sigurnijeg okruženja na putevima. Nastavićemo da podstičemo građane da se aktivno bave sportom, pri čemu je biciklizam na prvom mestu“.

Okosnica ovogodišnje prezentacije DDOR osiguranja je bezbednost biciklista na putevima i bicikl kao popularno prevozno sredstvo, te je tako i prirodan korak bio da se podrži gradski projekat jer posvećenost unapređenju sigurnosti biciklista pokazuje duboko ukorenjenu brigu za zajednicu i želju za aktivnim doprinosom stvaranju bezbednijeg i zdravijeg okruženja za sve građane. Upravo ove težnje najbolje se vide kroz nedavno završeni projekat „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ koji je realizovan u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju i Olimpijskim komitetom Srbije.