Kultura na svakom koraku

Kultura življenja obuhvata uživanje u umetnosti kao i kulturu ponašanja

 

Kompanija DDOR kao Zvanično osiguranje projekta Novog Sada – Evropske prestonice kulture, uključilo se u programski segment Zastave budućnosti želeći da obogaćivanjem programa manifestacije pre svega ukaže na značaj kulture ponašanja u saobraćaju. Posebna pažnja biće posvećena bezbednosti ljudi, bez obzira da li se radi o vozačima automobila, biciklistima, motorciklistima ili pešacima koji su i najugroženiji učesnici u saobraćaju. U toku trajanja manifestacije, u periodu od 28. od 30. aprila u Kreativnom distriktu, pored DDOR Chill out zone, posetiocima će biti na raspolaganju dva simulatora na kojima će moći da isprobaju simulator čeonog sudara kao i ograničenja percepcije i refleksa na simulatoru stanja učesnika u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili droga. Na ovaj način učesnici ovih simulacija će bolje razumeti rizike neodgovornog ponašanja i steći iskustva koja će ih podržati u poštovanju propisa i kulture u saobraćaju.

„Kultura se uglavnom vezuje za umetnost i zahvalni smo što projekat Novi Sad – Evropska prestonica kulture čini da Novi Sad zaista sa ponosom nosi ovu prestižnu titulu. Ipak, kultura se odnosi i na kulturu življenja – kulturu ponašanja, kulturu odnosa prema životnoj sredini, kulturu ponašanja u saobraćaju. DDOR osiguranje je prepoznalo značaj i potencijale ovog poduhvata i pored umetnosti kojoj ćemo biti okrenuti u septembru, želimo da se na popularan način, u toku trajanja programskog segmenta Zastave budućnosti, pozabavimo kulturom ponašanja učesnika u saobraćaju. Zbog toga smo u saradnji sa Navak Nacionalnom vozačkom akademijom obezbedili poseban simulator čeonog sudara koji će učesnicima, u sigurnom okruženju, pružiti iskustvo koje će podići svest o rizicima koje učešće u saobraćaju donosi. Uveren sam da će posetioci Kreativnog distrikta uživati u muzičkoj, vizuelnoj  i kulturi pokreta kao i da će iskoristiti priliku da nauče nešto o kulturi ponašanja u saobraćaju,“ izjavio je Frančesko Maši, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja.

Da podsetimo, DDOR osiguranje, vodeća kompanija na tržištu Srbije prisutna je već gotovo osam decenija i deo je snažne Unipol grupe, vodeće osiguravajuće kuće u Italiji, prepoznalo je značaj i potencijale projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture i pre titularne godine u čemu se ističu programi vizuelne umetnosti u okviru legatskog programskog luka „Kaleidoskop kulture”, a ta podrška će se tokom 2022. godine dodatno produbiti kroz prisustvo u drugim projektima poput aktuelnih Zastava budućnosti. Kompanija je takođe uložila više od 3 miliona evra u podizanje svesti o značaju bezbednosti u saobraćaju u poslednjih deset godina što i dalje nastavlja da čini svojim prepoznatljivim aktivnostima.