MLADI VOZAČI KOJI SE OBUČAVAJU U NAVAK-U NE IZAZIVAJU SAOBRAĆAJNE NESREĆE

DDOR OSIGURANJE PODRŽAVA BESPLATNU EDUKACIJU MLADIH VOZAČA U NAVAK-U

Već treću godinu, ovaj put finansiranjem 1500 besplatnih treninga za mlade vozače iz 94 grada u Srbiji, koji su probnu vozačku dozvolu stekli u 2016. Godini, DDOR osiguranje potvrđuje svoju poslovno-stratešku orijentaciju da veoma aktivno učestvuje u povećanju stepena bezbednosti u saobraćaju i svesti o važnosti osiguranja. U akciju smo do sada uložili preko 5 miliona dinara.

DDOR AKCIJA Mladi vozači
Na žalost statistika pokazuje da su vozači početnici najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju. Zajedno sa NAVAK-om, OMV-om i MUP-om Srbije DDOR je prepoznao ovaj problem i sistematično se uključio u njegovo rešavanje. Mladi vozači dobili su zahvaljujući tome šansu da potpuno besplatno prođu posebno osmišljene treninge bezbedne vožnje i na taj način unaprede svoja znanja o bezbednosti i veštine u saobraćaju. Kroz, većim delom praktične ali i teorijske vežbe, u potpuno realnim i kontrolisanim uslovima, prolazili su opasne situacije koje sutra mogu da ih zateknu na putu, a da nauče kako u takvim situacijama odreaguju.

Polaznici su i više nego zadovoljni, a zaključak je da je ovakva vrsta obuke i više nego korisna.

A mi smo više nego zadovoljni rezultatima ove akcije koja je pokazala da prema statističkim podacima MUP-a Srbije:  • polaznici treninga nisu izazavali nijednu saobraćajnu nesreću,
  • da 36% manje učestvuju u nezgodama u kojima ima povređenih i poginulih,
  • 52% manje učestvuju u saobraćajnim nezgodama koje oni nisu prouzrokovali, 100% manje izazivaju nezgode u kojima ima povređenih i poginulih.