NAJVEĆE OKUPLJANJE SPORTISTA SRBIJE PRE ODLASKA NA MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022

Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje organizovali su danas u hotelu Metropol Palace u Beogradu „Druženje sa sportistima pred Mediteranske igre Oran 2022“, događaj na kojem su predstavnici medija imali priliku da razgovaraju sa 10 sportista koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama u Oranu.

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred ovo značajno i važno takmičenje podelili su Damir Mikec (olimpijski vicešampion iz Tokija), Milenko Sebić (bronzana medalja iz Tokija), Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Lazar Kovačević (streljaštvo), Nadica Božanić, Stefan Takov (tekvondo), Asmir Kolašinac (atletika), Stefan Momirov i Ivana Curaković (basket 3×3).

„Veoma sam srećna što imam prilike da vam svima poželim dobrodošlicu, a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim moje dojučerašnje kolege sportiskinje i sportiste. Zaista je divno videti vas danas. Partnerstvo između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje traje već treći olimpijski ciklus uz malu pauzu koju smo pravili nekoliko godina. Nekada iz pozicije sportiste, a sada iz druge pozicije, mislim da je ovo pravi primer dobre i kvalitetne saradnje koja se godinama gradi i unapređuje. Našim sportistima želim mnogo uspeha na predstojećim Mediteranskim igrama i sigurna sam da će nas obradovati odličnim rezultatima u danima koji su pred nama. Posebno mi je zadovoljstvo što danas ovde pred vama imam tu mogućnost da vam i kao predsednica sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije saopštim da je naša Sportska komisija donela odluku da nosilac zastave Srbije na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine bude naš osvajač srebrne olimpijske medalje iz Tokija, strelac Damir Mikec“, rekla je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije i predsednica sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije Milica Đuričić.

Damir Mikec, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama Tokio 2020 i nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Oranu 2022, pozdravio je sve prisutne i izrazio je zahvalnost što mu je ukazana čast da nosi zastavu naše zemlje na ovom takmičenju.

„Počastvovan sam što ću imati prilike da nosim zastavu naše zemlje na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Alžiru. Smatram da je to jedno od najvećih priznanja koje svaki sportista može da doživi i ja ću se truditi da dostojno i dostojanstveno pronesem zastavu Srbije na stadionu u Oranu. Što se tiče samog takmičenja, u Oran odlazim sa najvišim očekivanjima obzirom na sportsku formu koju pokazujem iz takmičenja u takmičenje, a siguran sam da su i moje ostale kolege veoma raspoložene i motivisane da ostvare vrhunske rezultate i dobre plasmane za našu zemlju. Navijajte za nas i verujte u nas“, rekao je Damir Mikec.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje sportista pre odlaska u Alžir, kojem je prisustvovalo 10 sportista iz više sportova. Mediteranske igre se održavaju u post-olimpijskoj godini kada je uz nezaobilaznu veliku pomoć države, podjednako značajna i podrška sponzora i partnera, kako bi naši sportisti od samog početka kvalifikacija za Pariz 2024 imali sve uslove za dobre i kvalitetne pripreme. U tom smislu, podrška koju DDOR osiguranje pruža Olimpijskom timu Srbije je posebno važna.

„Prilično sam uzbuđen što sam zajedno sa vama, posebno sa toliko talentovanih i posvećenih sportista koji su pred odlaskom na Mediteranske igre u Oranu i koristim priliku da čestitam Srbiji na istorijskom uspehu i izuzetnim dostignućima na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine i osvajanju čak devet medalja. DDOR je ponosan što je zvanično osiguranje Olimpijskog tima i Olimpijskog komiteta Srbije i zadovoljstvo mi je što predstavljam i kompaniju i našu grupaciju Unipol, koje u potpunosti podržavaju sport i vrednosti koje sport može da nauči kao što su strast pravičnost, zahvalnost, disciplina, timski rad, posvećenost i, na kraju, ali ne i najmanje važno, inkluzija i poštovanje. Sve ove vrednosti se lako mogu integrisati u svakodnevni život i ponašanje u poslu: ne postoje prečice do uspeha na terenu ili u životu, a izvrsnost je postepeni rezultat stalnih nastojanja da se bude bolji.“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši poželevši mnogo uspeha i sreće našim sportistima na predstojećim Mediteranskim igrama u Oranu.

Pored tima u celini, DDOR osiguranje je u prethodnom olimpijskom ciklusu, tokom godine održavanja letnjih Igara dodatno podržavao i pojedinačne sportiste. Zorana Arunović, Dušan Domović Bulut i Strahinja Stefanović su bili zaštitna lica DDOR osiguranja o kojima je ova kuća dodatno brinula i podržavala.

DDOR osiguranje zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije već drugu godinu za redom sprovodi projekat „DDOR olimpijska staza“ koji za glavni cilj ima promociju vrednosti olimpijskog pokreta kroz interaktivnu fizičku aktivnosti kojom edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

U olimpijskoj 2021. godini, OKS i DDOR osiguranje organizovali su pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.