Nastavlja se projekat DDORaSADnik – investiranje u mlade za snažniju kompaniju u budućnosti!

Baštineći svoju višedecenijsku tradiciju, DDOR osiguranje nesumnjivo je napredovalo jer je pre svega sačinjeno od ljudi – profesionalaca i stručnjaka koji svojim radom, znanjem i posvećenošću omogućavaju uspeh i bude osećaj sigurnosti svojim klijentima.

Upravo zbog tih velikih ljudi, kompanija DDOR nastavlja da oblikuje i stvara buduće profesionalce kroz projekat DDORaSADnik, koji je otpočeo pre dve godine i sada ulazi u svoju narednu fazu. Zasnovan na na istorijskom uspehu „DDOR Škole osiguranja”, kombinovan sa najboljom praksom Unipolovog projekta „Naredna Generacija“, ovaj projekat je minulog vikenda u Vrdniku okupio je upravo deo stručnjaka DDOR-a, kao i mlade talente i to na posebnom zadatku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U narednih šest meseci članovi DDORaSADnika, biće raspoređeni u osam multidisciplinarnih timova, radiće na kreiranju i razvoju projekata za unapređenje poslovanja kompanije u skladu sa trogodišnjim strateškim planom. Svaki tim imaće podršku i pomoć svog mentora, ali i eksternog konsultantskog tima. Mentore čini osam kolega, stručnjaka u različitim oblastima. Rad timova biće potpomognut i usmeravan i od strane četiri člana Steering Committee-a, a odluku o pobedničkom timu na samom kraju takmičenja doneće žiri, koji čine predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši, kao i članovi Izvršnog odbora Tatjana Rakočević i Vladimir Malešević.

U ovoj posebnoj atmosferi, prisutni su imali priliku da čuju o istorijatu, strateškim planovima kako Unipol grupe tako i planovima poslovnog razvitka DDOR-a, ali i da, na momenat, osete kako je nekad kompanija živela i negovala svoje profesionalce. Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši, istakao je ovom prilikom da snažno veruje da najbolji tim nije sačinjen od najvećih igrača, već da najbolji tim čine najveći timski igrači.

„Moramo biti izuzetno zahvalni svim damama i gospodi iz DDOR-a koji su svojom strašću, znanjem, posvećenošću i istinskim osećajem pripadnosti kompaniji, aktivno doprineli našoj kompaniji proteklih decenije, određujući tako šta je DDOR danas. Postepeno, iz dana u dan, nastavljamo da gradimo dugoročno uspešnu kompaniju. Mladi će nam pomoći u ovom procesu svojom strašću, energijom i talentom. U tom smislu, pozitivan, konstruktivan i proaktivan pristup, optimizam i želja da ostvarimo svoje ciljeve kroz težak rad, istrajnost i pozitivan stav, predstavljaju put ka izgradnji dugoročne, pouzdane i uspešne kompanije“, rekao je Maši.

Direktor Direkcije za ljudske resurse, Dejan Botić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog nastavka projekta „DDORaSADnik“ i istakao da je događaj u Vrdniku, pre svega organizovan sa ciljem da se kolege bolje upoznaju, bave veoma važnim temama za našu kompaniju, saznaju više detalja o Unipol grupi, kao i da rade na sebi kako bi još snažnije gradili budućnost DDOR-a. Takođe, naglasio je da se prilike u životu, a i na poslu pruže svima, a pitanje je kako ih ko prepozna i iskoristi na najbolji način. Uveren da će učesnici skupa u Vrdniku u budućnosti, povezujući tačke, razumeti značaj činjenice da su zaposleni DDOR-a, deo DDORaSADnika i što su bili deo ovog susreta.

Na kraju susreta, učesnicima su se obratili i članovi Izvršnog odbora Tatjana Rakočević i Vladimir Malešević.

Ovom prilikom, gospođa Rakočević istakla je da, oslanjajući se na svoje iskustvo, jedino kroz timski rad, individualni napori svakog pojedinaca i dostignuća unutar različitih sektora, dobijaju pun smisao i svrhu u kontekstu strategije i misije kompanije, te da od snage i kvaliteta timske sinergije u mnogome zavise konačni rezultati kompanije. Dodala je i da sa novim znanjima svi dobijaju mogućnost da usvoje i bolje razumeju širu sliku i kompleksnost delatnosti koju su odabrali, a to će sigurno biti od koristi na putu razvoja u napredovanja u karijeri.

Vladimir Malešević, naglasio je da tek sa ove vremenske distance može da zaključi kakav uticaj je na njegov lični razvoj kao i na razvoj njegove karijere imala „DDOR Škola osiguranja” pre više od 20 godina. Veoma zadovoljan što se ova ideja, uz nadogradnju iz Unipol grupe ponovo probudila, poželeo je svim učesnicima i svim članovima DDORraSADnika da iskoriste znanje svojih iskusnih kolega kako bi se razvijali baš kao i nekada  svi polaznici “DDOR Škole osiguranja”. Takođe, istakao je da nakon dvodnevnog rada i druženja vidi da DDOR ima sve predispozicije da sačuva svoju posebnost i razvija se kao lider na tržištu u čemu sve kolege bezrezervno treba da daju podršku.

Kako su timski duh i poverenje ključ rasta kompanije, važno je da kompanija uloži vreme i resurse u jačanje timskog duha te podstakne saradnju među svojim zaposlenima, a ovo je definitivno bio izvanredan primer dobre prakse, kome su se svi obradovali. I mladi i mentori, strastvenu su prionuli na zadatak, te beskompromisno pokazali svoju posvećenost razvoju kompanije i stvaranju pozitivne radne sredine.

Kroz programe kao što je DDORaSADnik, DDOR nastavlja da gradi kompaniju na temeljima generacija pre nas, podržava inicijativu, uvodi inovativna rešenja i zna da ceni posvećenost i strast zasposlenih. Posebno onih koji dolaze, koji rastu, uče i ostvaruju svoje potencijale, koje će, uz znanje i iskustvo svojih kolega biti stubovi budućeg razvoja, zajednički ispisujući novu istoriju DDOR-a.