Niš dobija sadnice u okviru DDOR-ove akcije „Za šumu u tvom kraju“

Akcija „Za šumu u tvom kraju“ stigla je na sam jug zemlje! U okviru novog ciklusa ozelenjavanja, Grad Niš dobiće više od 60 sadnica drveća, koje će doprineti očuvanju prirode i stvaranju zelenijeg okruženja za buduće generacije, dok je danas sadnjom 19 stabala započeto ozelenjavanje Niša.

DDOR osiguranje, deo Unipol grupe, snažno se zalaže za zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promena. Upravo kroz projekat „Za šumu u tvom kraju”, želi da poboljša uslove života i rada u zajednici.

Pomoćnica gradonačelnice Grada Niša za komunalne poslove, Vladislava Ivković rekla je da je uvek zadovoljstvo da se sa kompanijama koje doprinose gradu Nišu, oplemeni životna sredina.

„Danas sprovodimo akciju u saradnji sa kompanijom DDOR, i to je inicijativa na kojoj smo veoma zahvalni. Grad Niš uvek podržava ovakve akcije koje doprinose poboljšanju životne sredine. Naša današnja lokacija je ulica Milojka Lešjanina, gde su zbog različitih aktivnosti ili bolesti, stabla morala biti uklonjena. Takođe, ozelenjavanje se danas sprovodi i na Trgu kod Beogradske kapije, gde su u toku radovi. Ponosni smo što je Grad Niš jedan od gradova u kojima kompanija DDOR sprovodi ovakve akcije“, izjavila je pomoćnica gradonačelnice Grada Niša Vladislava Ivković, dok je V.D direktora Javno-komunalnog preduzeća „Mediana“ Niš Ivan Mihajlović istakao da svaka saradnja ove vrste, doprinosi ozelenjavanju grada i to je od izuzetnog značaja.

„JKP Mediana je na raspolaganju pojedincima, institucijama i organizacijama koje žele da doprinesu lepoti i zelenilu našeg grada. U poslednje tri godine, JKP Mediana je zasadila više od 3500 novih sadnica drveća. Osim toga, uz podršku partnera kao što je kompanija DDOR Novi Sad, dodatno smo zasadili 1000 sadnica, što ukupno čini 4500 novih sadnica. Zahvaljujemo se kompaniji DDOR Novi Sad i svim društveno-odgovornim kompanijama koje zajedno sa nama rade na stvaranju zdravije, lepše i zelenije sredine za buduće generacije Nišlija“, rekao je V.D. direktora Javno-komunalnog preduzeća „Mediana“ Niš Ivan Mihajlović.

Kompanija DDOR je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2024. godini akcija je produžena što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

„Izuzetno je važno što su upravo klijenti DDOR osiguranja prepoznali važnost akcije “Za šumu u tvom kraju”. Ova inicijativa pokazuje snagu pojedinačnih doprinosa koji mogu transformisati zajednicu. Snažno smo posvećeni očuvanju prirode i to je rezultiralo impresivnim dostignućima u prethodnim godinama i koje prepoznaju institucije, klijenti, građani i čitava zajednica“, istakao je direktor filijale DDOR-a u Nišu Nebojša Bogdanović.

 

Posle Novog Sada, Kikinde, Ćuprije, Bačke Palanke i  Stare Pazove, akcija „Za šumu u tvom kraju“ došla je i u Niš, te je time projekat obuhvatio 15 sadnji u 14 gradova Srbije a u planu je da bude posađeno više od 890 sadnica. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ svoj uspeh postigla je zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja. Ugovaranjem EKO-kasko, EKO-Moja kućica osiguranja i EKO polise Međunarodnog putnog osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu svojoj lokalnoj zajednici.