Nove urbane oaze: Akcija „Za šumu u tvom kraju” stigla i u Staru Pazovu

Gotovo 50 novih stabala ukrasne trešnje, jasena, smrče, platana, borova otpočelo je novi život u Staroj Pazovi, u okviru akcije DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“. Time je Stara Pazova postala peto mesto u kom se sadi, u novom ciklusu akcije ozelenjavanja, koja doprinosi očuvanju prirode i stvaranju zelenijeg okruženja za lepše sutra.

DDOR, kao deo Unipol grupe, vodeće evropske finansijske grupacije, snažno je posvećen zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena koje imaju ogroman uticaj na nepovoljne vremenske prilike i prirodne katastrofe. Zbog toga je namera kompanije, kao odgovornog dela zajednice, da doprinese projektom „Za šumu u tvom kraju“ u cilju poboljšanja uslova života i rada.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je zahvalnost kompaniji DDOR za izuzetno odgovoran pristup prema okolini.

„Svi smo svesni koliko je važno čuvati našu životnu sredinu, a gest kao što je donacija, koja obuvata toliko sadnica, ima neprocenjivu vrednost. Ova akcija ne samo što pozitivno utiče na ekologiju, već će i omogućiti našim sugrađanima da uživaju u hladovini na više lokacija, čime se unapređuje kvalitet života u našoj zajednici. Hvala DDOR-u što pokazuje primer odgovornog poslovanja i brige za okolinu, čime doprinosi boljoj budućnosti Stare Pazove i šire“, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Kompanija DDOR je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2024. godini akcija je produžena što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

„Od neprocenjivog je značaja to što su upravo klijenti DDOR osiguranja bili ti koji su prepoznali važnost akcije „Za šumu u tvom kraju“. To jasno pokazuje snagu pojedinačnih inicijativa poput ove koje imaju moć da unaprede zajednicu. S ponosom kažem da će naš grad biti bogatiji za gotovo 50 novih stabala različitih vrsta drveća, što će dodatno oplemeniti našu životnu sredinu i stvoriti nove zelene oaze“, istakao je direktor filijale DDOR-a u Staroj Pazovi Zoran Ivelja.

Posle Novog Sada, Kikinde, Ćuprije, Bačke Palanke, ova plemenita akcija stigla je i do Stare Pazove, u novom ciklusu akcije ozelenjavanja. Do sada je ovaj projekat obuhvatio 14 sadnji u 13 gradova Srbije, zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja. Ugovaranjem EKO-kasko, EKO-Moja kućica osiguranja i EKO polise Međunarodnog putnog osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu svojoj lokalnoj zajednici.