Briga o društvu

Društvena odgovornost

Dugoročno strateško opredeljenje DDOR-a, kao društveno odgovorne kompanije jeste aktivna podrška projektima sa direktnim uticajem na podizanje kvaliteta života u zajednici u kojoj živimo i poslujemo. Finansijskom podrškom, DDOR osiguranje ulaže značajna sredstva u sport, kulturu, umetnost, zdravstvo,  obrazovanje i bezbednost u saobraćaju. Neki od značajnih projekata koje DDOR osiguranje podržava:

  • Zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta i Olimpijskog tima Srbije

Zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine i u Parizu 2024. godine.

Kroz negovanje vrednosti koje deli sa Olimpijskim pokretom, pokrenut je jedinstveni projekat na našem tržištu “DDOR Olimpijska staza”. Kroz ovaj projekt, u prethodnoj godini posetili smo 5 gradova: Vršac, Užice, Pirot, Kragujevac i Novi Sad, koji simbolišu 5 olimpijskih krugova i okupili približno 2.000 takmičara, koji su kroz takmičarske aktivnosti naučili nešto više o olimpijskim vrednostima, koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Kompanija je podržala još jedan inovativan projekat Olimpijskog  komiteta – Virtuelni olimpijski muzej koji je, zvanično pušten u rad prilikom svečanog obeležavanja 111. rođendana Olimpijskog komiteta Srbije. Ovaj muzej obuhvata  značajnu istorijsku građu sa svih prethodnih Olimpijskih igara na kojima su učestvovali naši sportisti.

  • DDOR osiguranje za kulturu Srbije

Kroz partnerstvo sa Galerijom maticom Srpskom, u poslednje dve godine, realizovane su izložbe „Inspirisani Italijom“ i „Trajne vrednosti – zbirka umetničkih dela DDOR osiguranja“. Prva je nastala kao saradnja GMS i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od potpisivanja strateškog partnerstva između dave zemlje. Izložba Inspirisani Italijom posvećena je srpsko-italijanskim kulturnim i umetničkim vezama, odnosno srpskim umetnicima koji su uzore i podsticaje za svoje stvaralaštvo pronalazili u umetničkoj tradiciji Italije. Druga je nastala kao rezultat želje da se bogata kolekcija umetničkih dela DDOR osiguranja, predstavi javnosti kroz 80 radova podeljenih u 4 celine.Pored toga, omogućena je i virtuelna poseta, kao i elektronski katalog kao dodatak izložbi.

DDOR osiguranje je zvanično osiguranje projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022. “Evropska prestonica kulture” datira od 1985. godine forirana sa ciljem ojačavanja kulturnih veza među Evropljanima kroz spajanje ljudi iz različitih zemalja i upoznavanje drugih kultura uz promociju uzajamnog razumevanja i jačanja osećaja evropejstva. Novi Sad je među prvim gradovima van Evropske unije koji je proglašen za Evropsku prestonicu kulture i tako je postao jedan od 60 gradova koji su poneli ovu titulu. DDOR osiguranje kroz podršku ovoj značajnoj Fondaciji i legatski projekat Kaleidoskop kulture, nastoji da dugoročno učestvuje u unapređenju kulture kako u Novom Sadu tako i u čitavoj državi.

Nakon velikog uspeha serijala “Senke nad Balkanom” i filma “Realna priča” čiji je partner u realizaciji bio DDOR, prethodne godine kompanija je, bila ponosni partner realizacije fima “Toma”, koji je izazvao ogromno interesovanje naših sugrađana, ali i regiona i koji ima zabeleženu istorijsku gledanost.

Partnerstvo sa Beogradskim festivalom igre datira još od 2014. godine. Ova manifestacija okuplja vrhunske artiste iz čitavog sveta zbog čega je Beograd postao važna stavka u biografiji sve većeg broja umetnika. Festival sam po sebi je prerastao granice Srbije jer kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i teatra i predstavlja mesto na kojem se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori.

  • Bezbednost u saobraćaju

Kompanija DDOR osiguranje je u toku perioda 2009 – 2019. godine podržavala Nacionalnu vozačku akademiju (NAVAK) i tokom tog perioda investirala više od 15 miliona evra u podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju: ovo je najveća nedržavna investicija te vrste u Srbiji ikada.

Prvi korak je bio subvencionisanje edukacije vozača za pohađanje treninga bezbedne vožnje na poligonima Nacionalne vozačke akademije, prvom ispitno-edukativnom i trening centru ove vrste na našim prostorima, gde su svi korisnici DDOR-ove kasko polise dobijali i koristili besplatne treninge za sigurnu vožnju prolazeći kroz specijalno pripremljen poligon.

DDOR osiguranje kao dugogodišnji generalni sponzor beogradskog sajma automobila u saradnji sa Navak akademijom, kroz različite manifestacije i aktivnosti tokom trajanja sajma, organizovali su dodatne edukacije za bezbednost u saobraćaju.

  • Donacije medicinskim ustanovama

Donirana su značajna sredstva zdravstvenim ustanovama: Kliničkom centru Vojvodine i Opštoj bolnici „Aleksa Savić“ Prokuplju za nabavku neophodne opreme namenjene kovid odeljenjima. U 2020. godini donirano je čak 11.000.000 dinara pomoći republičkim i pokrajinskim institucijama, kao i Gradu Novom Sadu, za podršku u borbi protiv KOVID-19.

  • Donacija školskog pribora

Izuzetno velikom broju obrazovanih ustanova u Srbiji, DDOR osiguranje doniralo je sredstva za nabavku najneophodnijih sredstava za obavljanje nastavnih aktivnosti, kao što su: učila, knjige za školske biblioteke, opremanje učionica – nameštaj sa interaktivnim sredstvima, računarskom opremom, sredstava za higijenu itd.