Posađena stabla nabavljena u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“

Vršačka jezera su zelenija a prirodno okruženje bogatije za čak 100 stabala posađenih zahvaljujući prikupljenim sredstvima u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“, najavljene i započete povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila. Sadnja stabala organizovana je u saradnji sa Gradom Vršcem i stablo su simbolično zajedno zasadili Slobodan Jovanov – član gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i direktor Filijale Vršac DDOR-a, gospodin Vladimir Ćapin. Ovim je obogaćena životna sredina u šest od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Vršca, Subotice, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku marta 2023. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da kroz EKO-polise prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Nakon sadnje, Slobodan Jovanov član gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine je rekao: „Zahvalio bih se kompaniji DDOR osiguranje na ovoj divnoj akciji i pozvao ostale kompanije i preduzetnike da organizuju slične akcije, a Grad Vršac će se rado odazvati ovim divnim akcijama. Grad Vršac u zadnje tri godine, pošumljava gradsko jezero. Pre tri godine smo pošumljavali zajedno sa mesnom zajednicom ovaj deo kod sportskih terena sa lišćarima, a evo sada zajedno sa kompanijom DDOR pošumljavamo četinarima. U poslednje vreme gradsko jezero predstavlja veliko šetalište naših sugrađana, tako da će ovi četinari poboljšati pezjažnu arhitekturu i ambijent samog jezera.“

Povodom realizacije akcije ozelenjavanja, direktor Filijale Vršac DDOR osiguranja, Vladimir Ćapin je izjavio: „Veoma sam ponosan što je naš Vršac jedan od 10 gradova u kojem DDOR sprovodi ovu plemenitu akciju. Posebno mi je drago što sugrađani prepoznaju i podržavaju ovakve aktivnosti i što smo zajedno na ovom putu – a to je kvalitetnija i zdravija okolina za sve. Vršačko jezero predstavlja jedno od omiljenih mesta za odmor kako Vrščana tako i  gostiju našeg grada. Zbog toga sam još srećniji što ćemo baš ovdaj prostor dodatno oplemeniti sa čak 100 novih sadnica. DDOR osiguranje je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika, porodica kao i kompanija i ovo je potvrda da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici. Nastavljamo da realizujemo strategiju očuvanja i unapređenja životne sredine u kojoj poslujemo, koju podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo, ali i da intenzivno  radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled malu akciju čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Uz veliku zahvalnost na podršci Gradu Vršcu i njegovim čelnicima, verujem da ćemo i u budućnosti nastaviti da činimo naš grad zelenijim i zdravijim za život i rad“.

Pre Vršca, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala, u Smederevu 21, u  Sremskoj Mitrovici 44 i u Subotici 42 stabla. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.