Posle nezapamćenog nevremena u srednjem Banatu

KAD NAS POLISA ŠTITI 

SJAJAN ZAJEDNIČKI TRUD ZAPOSLENIH U FILIJALI DDOR OSIGURANJA U PANČEVU 


Iskustva koja nam donose sve čudnije meteorološke okolnosti, uz mnoge druge situacije koje nam ugrožavaju zdravlje, život ili imovinu, pokazuju da nam polise osiguranja postaju veoma potrebne I da je reč o pametnom ulaganju.

Pre nekoliko dana srednji Banat pogodilo je olujno nevreme kakvo se ne pamti. Prema svedočenjima Pančevaca oni su bili svedoci meteorološke pojave koja se na ovim prostorima retko viđa:

pijavice ili popularnije rečeno -tornada. Na svom putu ona je uništavala sve na šta je naišla, praćena ogromnim količinama grada. Ledene lopte bile su veoma krupne ( što odlično ilustruju priložene fotografije). U regijama koje je pogodilo ovo nevreme štete su jednom rečju katastrofalne.

Kako je izgledala oluja I njene posledice, zabeležili su građani Pančeva i I naše kolege iz pančevačke Filijale DDOR-a:

nevreme

Fotografije građana Pančeva – 013info.rs

Ogroman broj vozila je oštećen, u najvećem broju slučajeva udarcima leda koji je bio veličine jabuke ili ljudske pesnice. U tržnom centru Aviv koji poseduje parking na koji može sa se parkira oko 300 vozila, svi automobile parkirani u tim satima, pretrpeli su velika oštećenja limarije, a stakla na većini njih su ne samo polomljena ili naprsla, nego u nekim slučajevima i prosto probušena, usled siline udara ledenih kugli.
banata

Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da su svi zaposleni u pančevačkoj DDOR-ovoj Filijali od ranog jutra 21.06.2016 godine svojim maksimalnim angažovanjem pružali usluge svojim sugrađanima koji su se obratili za konsultaciju pre podnošenja odštetnog zaheva ili u vezi same prijave štete.  Svi zaposleni u zgradi filijale Pancevo su  21. i 22.06.2016 god. Zapravo radili u Direkciji za štete!

1
2

Za sada je evidentirano i prijavljeno oko 130 kasko i preko 150 imovinskih šteta, štete na usevima se tek prijavljuju a procene su već počele da se rade tamo gde se zemljište osušilo i gde može da se priđe i proveri stanje oštećenih useva. Do sada nismo primili nijedan zahtev koji bi se odnosio na povrede tela nekoga od Pančevaca.

Na veliku žalost, javio nam se veliki broj osiguranika koji su imali samo polise osiguranja od autoodgovornosti I koji su došli da pitaju da li postoji mogućnost da dobiju bilo kakvu odštetu. Isto tako strašna je činjenica da je većina njih posle našeg odgovora da polisa autoodgovornosti ne pruža pokriće za, u ovom slučaju iskazani rizik, i uz ponudu da posle popravke zaključe kasko polisu ili neki od paketa uz AO, odgovorili: Pa neće se ovo više ponoviti! Šta će mi?!

Najvažnija stvar koja se dogodila u periodu od 21.06. do danas je ta da zaista niko nije iz zgrade DDOR-a izašao nezadovoljan, besan ili bez dobijenog odgovora i/ili instrukcije za dalje aktivnosti u vezi šteta ili pribave novih osiguranja.

Već sada su počeli da nam se javljaju klijenti koji su zainteresovani za kasko osiguranje, osiguranje imovine i osiguranje useva. Sva akvizicija se radi uz obaveznu konsultaciju sa kolegama preuzimačima rizika i proceniteljima i u skladu sa propisanim procedurama.


U svakom slučaju, ovo je bio događaj koji se dogodi jednom u 100 godina i sve što ga prati kao i svi događaji koji imaju veze sa našim poslom, predstavlja veliko iskustvo za sve nas zaposlene u osiguranju.  Sada je prilika da naučimo što više, kako bi smo bili spremni za neke nove događaje u budućnosti, ali i da što više edukujemo građane, što nam je jedna od osnovnih misija.