RAZGOVOR O ITALIJANSKOJ UMETNOSTI u okviru pratećeg programa izložbe “Inspirisani Italijom”

Sinoć je u Galeriji Matice srpske održan Razgovor o italijanskoj umetnosti koji su vodili dr Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske. Inspirisani umetničkim delima koja su prikazana na izložbi posetioci su imali priliku da čuju više o različitim pogledima na umetnost Italije, pre svega renesanse, kao i o celokupnoj kulturi ove zemlje. Kroz razgovor je predstavljen i odnos Italijana prema sopstvenom kulturnom nasleđu, kao i uticaju koje je ostavilo na srpsko društvo.

U skladu sa poslednjim preporukama i merama za očuvanje zdravlja događaju je moglo da prisustvuje najviše 10 posetilaca, koji su ranije podneli svoje prijave elektronskim putem.

Izložba Inspirisani Italijom otvorena je još početkom marta. Usled nemogućnosti da se tokom protekla tri meseca realizuje prateći program izložbe, zajedno sa Galerijom Matice srpske odlučili smo da ne uskratimo posetiocima da se više upoznaju sa izložbom, njenim konceptom i umetnošću inspirisanom Italijom. Zato će tokom letnjih meseci biti realizovana predavanja i stručna tumačenja u redovnom Galerijskom terminu za prateće programe ‒ petkom u 19.00 sati.

Događaj u celosti možete pogledati na našem YouTube kanalu: