Treća DDOR olimpijska staza razigrala Sombor

Sinergijom prave posvećenosti Grada Sombora, Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje, odziv učesnika treće ovogodišnje „DDOR olimpijske staze“ okupio je više od 700 učesnika. U toku takmičenja i proglašenja pobednika, Trg Svetog Đorđa je bio je pun dece, njihovih roditelja i sugrađana – takmičara, ali i navijača koji su ih bodrili. Ovim je cilj ove sad već tradicionalne manifestacije ispunjen kroz direktnu promociju olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom kao negovanja ispravnog načina života. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade. DDOR osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita osnovnim školama „Kiš Ferenc“ i „Vuk Karadžić“.

Događaju je prisustvovao olimpijac Strahinja Stefanović, kajakaš i član Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Tokiju 2020 i osvajač srebrne medalje sa Svetskog prvenstva 2019. Okupljenima su se obratili i nagrade su uručili i gospodin Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, Antonja Nađ Kosanović, član Olimpijskog tima u Londonu 2012, član gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva i Aleksandar Milošev, direktor filijale DDOR osiguranja.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Gospodin Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, pozdravio je prisutne Somborce i izražavajući veliko zadovoljstvo što je manifestacija uspela rekao:

“Hteo bih da se zahvalim DDOR-u, Olimpijskom komitetu, Sportskom savezu na organizaciji ovako lepe manifestacije u našem gradu Somboru. Cilj ove manifestacije je promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti. Drago mi je što ćete imati priliku da kroz edukaciju i poligone naučite više o olimpijskim sportovima kroz „Igru memorije“, „Kviz znanja“ i još mnogo toga. Zahvalio bih se svima što ste došli u ovolikom broju, i nadam se da ćete se dobro zabaviti.”

Direktor Filijale DDOR osiguranja, gospodin Aleksandar Milošev, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

“DDOR je istorijski vezan za Sombor i prisutan kao podrška u svakodnevnom životu i radu Somboraca. Izuzetno sam srećan i ponosan što, kao predstavnik jednog od lidera u industriji osiguranja, ali i društveno odgovorne kompanije i dugogodišnjeg partnera Olimpijskog komiteta mogu da vas pozdravim uveren da će danas pobediti fer-plej, da će vam nova saznanja o olimpizmu biti interesantna i da ćete uz to i dobro zabaviti. Vrednosti DDOR se gotovo poklapaju sa olimpijskim i zato je veliko zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade učesnicima koji su ih pokazali na našoj „DDOR Olimpijskoj stazi“ danas.” – istakao je gospodin Milošev.

Strahinja Stefanović se pre trke obratio prisutnima, zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ . 

“Drago mi je da vidim toliko ljudi koji su tu da podrže projekat “DDOR Olimpijske staze”, koji za cilj ima promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Smatram da je u današnje vreme digitalnih medija zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a “DDOR Olimpijska staza” ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva.”

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, Antonija Nađ Kosanović je uručila sportske rekvizite učiteljici Mirjani Sremčević ispred Osnovne škole „Kiš Ferenc“. Drugu donaciju je primila defektolog OŠ „Vuk Karadžić“, Jelena Zorić uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Antonija Nađ Kosanović, članica Olimpijskog tima u Londonu, dvostruka prvakinja Evrope u kajaku, trostruka evropska vicešampionka obratila se prisutnima:

“Veliko je zadovoljstvo pozdraviti moje Somborce na ovom divnom događaju. Iz postignutih rezultata vidi se da učesnici pored spretnosti na poligonima pokazali i da su pametni prilikom rešavanja kvizova. Verujem da su svi učesnici zadovoljni i da ćemo imati prilike da se uskoro ponovo ovako družimo.”

Uspeh „DDOR Olimpijske staze“ u 2022. godini u Somboru uz učešće više od 700 takmičara i nebrojeno navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Da podsetimo, u olimpijskoj 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.

O terminu i lokaciji naredne „DDOR Olimpijske staze“ možete se informisati na ovom linku.