Trka za olimpijski sjaj – DDOR olimpijska staza okupila više od 500 trkača u Šapcu

Više od 500 Šapčana uveličalo je DDOR olimpijsku stazu koja je održana na Trgu šabačkih žrtava i koja je još jednom donela sportski duh i olimpijske vrednosti, te ovom prilikom spojila Grad Šabac, Olimpijski komitet Srbije i kompaniju DDOR.

Plato na Trgu šabačkih žrtava ove nedelje vrveo je od entuzijastičnih trkača ali i njihovih vernih navijača koji su pružili svesrdnu podršku u ovom važnom sportskom poduhvatu. DDOR olimpijskom stazom u Šapcu završava se ovogodišnji krug ovog značajnog projekta koji za cilj ima promociju olimpijskih vrednosti, sport i negovanje zdravog načina života. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje predalo je donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Prnjavora i Tehničkoj školi Šabac, koje su na današnjem događaju imali najviše predstavnika.

Događaj su uveličali kajakaš, Branko Langudžić, osvajač srebrne medalje u disciplini (k-4 500m) na Evropskom prvenstvu u Beogradu, član gradskog veća Grada Šapca za obrazovanje Bojan Damnjanović i menadžer poslovnice DDOR osiguranja u Šapcu Zoran Matić.

Član gradskog veća Grada Šapca za obrazovanje Bojan Damnjanović pozdravio je prisutne Šapčane, izrazivši veliko zadovoljstvo što je manifestacija uspela i rekao:

„Grad Šabac je grad sporta i uvek ćemo podržavati ovakve manifestacije koje promovišu sport i vrednosti olimpijskog pokreta“, izjavio je na otvaranju Damnjanović.

Menadžer poslovnice DDOR osiguranja u Šapcu Zoran Matić, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.
„Iskreno se zahvaljujem na izvanrednoj saradnji i podršci predstavnika Grada Šapca, koji su doprineli da ovaj događaj bude još kvalitetniji i bolji, donoseći radost svim ljubiteljima sporta i nadmetanja, kao i našim dragim sadašnjim i budućim klijentima DDOR-a. U sportu, kao i u poslovnom svetu, važno je uključiti se, istrajati s poštenjem i zasluženo proslaviti postignuća. Kao ponosni predstavnik kompanije DDOR osiguranje, veliko mi je zadovoljstvo što danas slavimo i pobede takmičara i uspešno poslovanje naše kompanije“, rekao je Matić.
Branko Langudžić zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ .

 

„Koristim ovu priliku da se zahvalim kompaniji DDOR, koja prepoznaje važnost promocije olimpijskih vrednosti i razume da sport nije samo trka za medaljama. Takođe, ne mogu da ne istaknem podršku grada Šapca, koji je uvideo važnost ovog projekta. Izuzetno mi je drago što vidim ovoliko ljudi okupljenih u mom gradu kako bi podržali ovu manifestaciju, koja ima za cilj promovisati olimpizam i njegove vrednosti. U današnje vreme, događaji poput ovog su od suštinskog značaja jer omogućavaju građanima, pogotovo najmlađima, da se upoznaju s olimpijskim vrednostima i simbolima kroz edukaciju i fizičku aktivnost“, rekao je Langudžić. .

Uspeh „DDOR Olimpijske staze“ u 2023. godini uz učešće više od 3500 takmičara i nebrojeno navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Ova takmičenja okupila su više od 3500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 20 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu.