U Sremskoj Mitrovici nova stabla u Aleji – Spomen Parka nabavljena u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“

Sremska Mitrovica je četvrti grad koji će biti zeleniji zahvaljujući prikupljenim sredstvima u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“, najavljene i započete povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila. Sadnja 44 stabla u Aleji – Spomen Parka organizovano je u saradnji sa Gradom Sremskom Mitrovicom i jedno stablo su simbolično zasadili zajedno predsednik Skupštine Grada Sremske Mitrovice, gospodin Vladimir Pavlović i direktor Filijale Sremska Mitrovica DDOR-a, gospodin Branislav Jurišić.

Sremska Mitrovica Živi

Ovim je životna sredina obogaćena u četiri od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Vršcu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da kroz EKO-polise prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović izjavio je:

„Drago mi je da Grad Sremska Mitrovica ima, u kompaniji kao što je DDOR, sagovornike i saborce kada je zaštita životne sredine u pitanju. Pozvao bih sva fizička i pravna lica da se pridruže ovoj akciji. Akcija traje nekoliko godina, ali od prošle godine veoma iztezivno sa 80 000 sadnica za 80 000 Mitrovčana. Ponosan sam na to da sa akcijom vetrozaštitnih pojaseva nastavljamo i tokom ove godine. Počinjemo sa obnavljanjem parkova, formiranju novih parkova, tako da, usudiću se da kažem, da će Sremska Mitrovica biti jedan od najčistijih i najzelenijih gradova u Srbiji.“

Ovim povodom, direktor Filijale Sremska Mitrovica DDOR osiguranja, Branislav Jurišić rekao je:

„Danas je značajan dan za našu Sremsku Mitrovicu, jer zahvaljujući našoj akciji „Za šumu u tvom kraju“, glasovima sugrađana i uz podršku čelnika grada, u prilici smo da Aleju – Spomen Park obogatimo sa 44 nove sadnice. Izuzetno sam ponosan ostvarenim rezultatima ovog projekta i što imamo priliku da zajednički radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. DDOR će u narednim godinama ovom akcijom obezbediti i posaditi na stotine stabala, jer ona čini deo i našeg trogodišnji plan koji podržava i naša matična Unipol grupa. Realizacija ove akcije predstavlja simboličan vid zahvalnosti našim sugrađanima i klijentima koji nam već decenijama poklanjaju svoje poverenje, a koje DDOR opravdava kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici. Zahvaljujem se na podršci Gradu Sremskoj Mitrovici i njegovim čelnicima jer smo zajedničkim snagama obezbedili lepšu sredinu i čistiji vazduh za sadašnje i buduće generacije.“

Sremska Mitrovica Živi

Pre Sremske Mitrovice, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u Parku pored Železničke stanice, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala u Karađorđevom parku i u Smederevu 21 stablo u ulici Vuka Karadžića. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.