U Zrenjaninu nastavljena sadnja drveća nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“

Zrenjanin je drugi grad u kojem je, u Karađorđevom parku, posađeno više od 75 stabala nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“, najavljenu i započetu povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila. Druga u nizu sadnji organizovana je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i stablo su simbolično zasadili zajedno gradonačelnik Zrenjanina, gospodin Simo Salapura i direktorka Filijale Zrenjanin DDOR-a, gospođa Branislava Šutović. Ovim je obogaćena životna sredina u dva od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Smederevu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da kroz EKO-polise prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

 Gradonačelnik Simo Salapura naglasio je da teritorija grada Zrenjanina spada u teritorije koje su
procentualno najmanje pošumljene i da svaka akcija i svako zasađeno drvo doprinose da Zrenjanin
bude zeleniji grad sa boljim kvalitetom života u njemu i rekao: „Želim da se zahvalim Kompaniji DDOR osiguranje, kao i radnicima filijale i direktorki koji su danas ovde dali svoj doprinos u pretposlednjoj fazi ozelenjavanja Karađorđevog parka“, rekao je gradonačelnik Salapura i dodao: „Paralelno sa ovom inicijativom ozelenjavanja našeg parka, podnosimo projekat Ministarstvu za zaštitu životne sredine, od koga smo prošle godine dobili značajna sredstva, i ulazimo u poslednju fazu. Dakle, sa pošumljavanjem i ozelenjavanjem rade se i projekti za trim stazu, mobilijar, dečije igralište, toalet, koral za pse kao i za ostale sadržaje koji treba da prate suštinu parka naslonjenog na naš stadion i sportske resurse. Mišljenja sam da će ovo biti i jedna velika i lepa sportska oaza u samom centru Zrenjanina.“

Ovim povodom, direktorka Filijale Zrenjanin DDOR osiguranja, Branislava Šutović je izjavila: „Raduje me činjenica što je već drugi grad u kojem DDOR pomaže da se očuva i unapredi životna sredina baš naš Zrenjanin. Naša kompanija je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika, porodica i kompanija. Drago mi je da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici. Nastavljamo da realizujemo svoju strategiju, koju podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo, očuvanja i unapređenja životne sredine u kojoj poslujemo, kao i da radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled mali doprinos čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Uz veliku zahvalnost na podršci Gradu Zrenjaninu i njegovim čelnicima, verujem da ćemo i u budućnosti nastaviti da činimo naš grad zelenijim i zdravijim za život i rad“.

 

 

 

 

 

 

Pre Zrenjanina, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u Parku pored Železničke stanice. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.