Ukusi, inovacije i sigurnost na Novosadskim danima piva uz DDOR osiguranje

Savremeni pokret konzumiranja zanatskog piva potpuno je promenio perspektivu svim ljubiteljima ovog okrepljujućeg napitka. Eksperiment, kreativnost i inovacije danas se lako mogu povezati sa ovim pićem, a njihovi tvorci mogu biti ponosni vlasnici novih, vrhunskih receptura. Upravo oštra konkurencija podstiče ih na ubrzanje inovacija u proizvodnji i gura ih do same granice onoga što se može samo zamisliti.

Kraft pivarstvo je kod nas još u povoju i važno je da pivari budu prepoznati na veoma zahtevnom tržištu, u kojem bi kvalitet morao da bude na prvom mestu. Upravo iz tih razloga, prošle godine,  pokrenuta je manifestacija „Novosadski dani piva“ koja će biti otvorena večeras, 3. novembra na Novosadskom sajmu od 19 sati, i trajaće dva dana, a posetioci će imati priliku da probaju vrhunske arome, upoznaju se sa posebnim recepturama i uživaju u dobroj muzici.

Ono što je izuzetno važno i na šta će se posebno apelovati u ova dva dana jeste da posetioci nakon manifestacije nikako ne sedaju za volan u alkoholisanom stanju a za to će biti zadužena kompanija DDOR, uz Agenciju za bezbednost saobraćaja i zajednička kampanja „Uspori, ne gori“.

Na samom ulazu na manifestaciju, u Master centru Novosadskog sajma, prisutni će biti u prilici da na zabavan i interesantan način spoznaju uticaj alkohola na opažanje i koordinaciju, tako što će rešavati jednostavne zadatke noseći posebne naočare koje simuliraju efekat psihoaktivnih supstanci, kao i edukativne kvizove na temu bezbednosti u saobraćaju.

Kompanija DDOR će još jednom istaći svoju posvećenost podizanju svesti o osiguranju i bezbednosti u saobraćaju jer je upravo to deo njene misije.

Kako navode organizatori, u pauzama programa posetioci će imati priliku da se oprobaju u mnogim aktivnostima koje prate Dane piva u svetu, poput takmičenja u držanju krigli i ispijanju piva, slušaće Mileta Kekina i Crvenu jabuku, kao i Juricu Pađena i Aerodrom, odnosno YU grupu, dok će se ekipa Državnog posla naći u ulozi voditelja.

Podsetimo, revolucija kraft pivarstva otpočela je ’70-ih godina, kao pobuna na tržištu. Mali, nezavisni proizvođači ustali su kako bi zanatsku kreativnosti vratili u pivo. Sve se to desilo na severozapadu Pacifika jer su tamošnji proizvođači hmelja počeli su da eksperimentišu sa novim sortama koje su imali divlje nove ukuse  i karakteristične arome u poređenju sa tradicionalnim nemačkim, češkim i engleskim sortama. Nove sorte otvorile su nove mogućnosti – sve to je otvorilo potpuno nova vrata ka novim stilovima piva, a onda je i ceo svet priključio revoluciji.

Sadašnjost se svakako smatra zlatnim dobom kraft pivarstva, te će tako Novosadski dani piva biti odlična prilika za degustaciju piva i dobar provod, ali isključivo sa mišlju da je bezbednost na prvom mestu, zato – „Uspori, ne gori“.