Za zeleniju Kikindu – DDOR osiguranje nastavlja sa akcijom ozelenjavanja urbanih sredinaZa zeleniju Kikindu – DDOR osiguranje nastavlja sa akcijom ozelenjavanja urbanih sredina

Sadnjom 70 stabala javora, lipe, bresta i jarebike, grad Kikinda pokazao je svoju posvećenost očuvanju životne sredine i unapređenju ekološke ravnoteže, u okviru novog ciklusa akcije DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“. Kompanija DDOR osiguranje pokrenula je akciju „Za šumu u tvom kraju“ sa ciljem stvaranja i unapređivanja urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, ali i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova života u gradovima Srbije.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izrazio je veliko zadovoljstvo što je DDOR osiguranje, kao društveno-odgovorna kompanija, pokrenula ovu akciju pošumljavanja, te tim povodom stigla i do Kikinde.

„Ovakve akcije su veoma važne, jer doprinose podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine i očuvanja zelenila. Uverili smo se i da je sugrađanima koji žive u ovom delu grada drago što će ovaj kraj biti pošumljen. Zahvalni smo kompaniji DDOR na ovoj akciji i nadam se da ćemo u budućnosti zajednički realizovati još neki projekat iz oblasti zaštite životne sredine“, izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe matične kuće, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2024. godini akcija je produžena što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što će naša Kikinda dobiti novih 70 stabala i veoma sam ponosan što su naši sugrađani prepoznali značaj akcije DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“. Kikinda je drugi od 6 izabranih gradova, sa najvećim brojem glasova, u novom ciklusu ozelenjavanja i divno je to što smo zajedno na ovom putu, putu kvalitetnije i zdravije okoline za sve. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled malu akciju čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Imajući u vidu pozitivne reakcije koje je do sada izazvala ova akcija, ponosno ističem da je DDOR odlučio da nastavi sa brigom o očuvanju i unapređenju životne sredine i ovu aktivnost uvrstio u trogodišnji plan“, istakao je direktor filijale DDOR osiguranja u Kikindi, Aleksandar Dragić.

Posle Novog Sada, Kikinda je drugi grad u kom se sadi, u novom ciklusu akcije ozelenjavanja. Do sada je ovaj projekat obuhvatio 11 sadnji u 10 gradova Srbije i planirano je da više od 890 sadnica bude posađeno i to zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja. Ugovaranjem EKO-kasko, EKO-Moja kućica osiguranja i EKO polise Međunarodnog putnog osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije. Ovo jasno dokazuje dugoročnu posvećenost DDOR-a, kada je reč o održivosti kako zajednice tako i poslovanja u njoj. Dokaz za to je i priznanje DDOR-u „Zelena kompanija“ 2023. godine.