Zmajeve dečje igre 66. put u Novom Sadu

„Svaka zvezda ima svoga puta…“ slogan je koji će obeležiti 66. Zmajeve dečje igre u Novom Sadu, koje počinju u ponedeljak 5. juna. Više od 4.000 dece i mladih, sa svojim mentorima, učestvovaće u preko stotinu umetničkih sadržaja koji će se dešavati na različitim lokacijama širom grada.

Kompanija DDOR je sponzor ovogodišnjeg najlepšeg dečjeg festivala i prijatelj novosadskih mališana, te je tako i pripremila niz aktivacija i pogodnosti za najmlađe i njihove roditelje primarno namenjene podizanju svesti o značaju bezbednosti u saobraćaju.

Zanimljive aktivacije poput virtuelne realnosti situacija u saobraćaju, poligona sa posebnim naočarima i kviza znanja biće postavljeni na Trgu republike od 5. do 7. juna od 18 do 21 sat, kao i DDOR-ov štand na kojem će roditelji moći da osvoje poklon vaučer u vrednosti od 500 dinara za ugovaranje osiguranja. Jedan od najinteresantnijih načina kako posetiocima prikazati uticaj droga i alkohola na kognitivno-motoričke sposobnosti, jeste aktivacija poligon sa posebnim naočarima, po kome će prisutni, noseći ih, pratiti putanju staze i tako pokušati da dođu do ključa. Zamućene naočare će im simulirati stanje smanjenog opažanja i daju efekat dejstva droge ili alkohola. Takođe, uz pomoć VR aktivacije, oni koji žele da pristupe ’drugačijoj’ realnosti, saznaće, kroz nekoliko situacija u saobraćaju koje su od životne važnosti, kako se neprilagođenom brzinom u saobraćaju ponaša automobil kojim upravljamo i koje su posledice neprilagođene brzine na kolovozu, zatim koliko našu pažnju odvraća upotreba mobilnih telefona. Koliko poznajemo saobraćajne propise? – kviz je kroz koji će učesnici imati priliku da osveže svoje znanje o saobraćajnim propisima, saobraćajnim znacima, sitacijama u saobraćaju. Ukoliko se posetioci pokažu kao vrsni znalci saobraćajnih propisa, čekaju ih i nagrade.

Akcenat na ovogodšnjim aktivnostima kompanije DDOR jeste podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju, ne samo direktnih učesnika već i svih onih koji su deo saobraćaja. Edukacijom roditelja DDOR osiguranje trudi se da zaštiti i one najmlađe u saobraćaju, podizanjem svesti o važnosti upotrebe sigurnosnog pojasa, prilagođenoj brzini pri upravljanju motornim vozilom i slično.

U srcu svakog festivala za decu leži važnost brige o njihovoj sreći i bezbednosti. Upravo iz tog razloga, kompanija DDOR tradicionalno podržava Zmajeve dečje igre jer je edukacija jedna od najvažnijih faktora u toj bezbednosti.

DDOR je pokazao da se zabava i edukacija mogu uspešno spojiti, pružajući deci nezaboravno iskustvo koje će ih pratiti kroz celo detinjstvo. Zmajeve dečije igre spojile su igru, sreću i beizbednost, u haromoniju, ostavljajući snažan utisak i šireći poruku o važnosti brige o našoj deci.