„Znanje je moć“ – priznanje za dugogodišnju posvećenost obrazovanju DDOR osiguranju

Vizija društveno-odgovorne kompanije DDOR oslikava se u činjenici da već više od 30 godina, kao osnivač i član Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, kontinuirano i posvećeno ulaže u obrazovanje, prepoznajući njegovu ključnu ulogu u izgradnji održivog društva i prosperitetne budućnosti.

Na svečanosti Fonda, održanoj u Rektoratu Novosadskog Univerziteta, DDOR osiguranje dobilo je zahvalnicu za podršku studentima u toku školovanja, ulaganje u različite programe i inicijative koje podržavaju obrazovanje, promovišući znanje i napredak.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši, zahvaljujući se na ukazanoj časti, istakao je da je ova kompanija oduvek bila siguran partner mladih na njihovom putu sticanja novih znanja i razvoja karijere.

„Kao što već znate, ovaj Univerzitet predstavlja jedno od ključnih mesta gde se rađaju novi zeleni izdanci budućih društveno odgovornih pojedinaca. Zbog toga smo izuzetno ponosni što možemo doprineti razvojnom procesu i biti svedoci napretka i rasta naše zajedničke saradnje. Za svaku pohvalu je praktičan pristup Grada Univerzitetu u Novom Sadu koji je orijentisan ka budućnosti i istakao bih kako brzinu kojom se odvija napredak u sferi obrazovanja tako i značajne doprinose na polju pružanja studentima prilika za ulazak na tržište rada. Naši napori da unapredimo obrazovanje su jasno vidljivi kroz širok spektar inicijativa koje smo pokrenuli tokom poslednjih nekoliko godina, uključujući, na primer, stipendije za najdarovitije studente i program za razvoj talenata DDORasadnik“, istakao je Maši.

Cilj Fonda je da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika na svim obrazovnim poljima. Sredstva za rad Fonda obezbeđuju donatori, među kojima su individualni dobročinitelji, fakulteti novosadskog Univerziteta i preduzeća i institucije među kojima se od samog osnivanja Fonda 1992. godine, nalazi i kompanija DDOR osiguranje.