Na Festivalu „Fruškogorska Vila“, DDOR promoviše eko-svest najmlađima

Kao zvanično osiguranje projekta Novog Sada – Evropske prestonice kulture, DDOR osiguranje pružilo je podršku u realizaciji nedavno održanih i otvorenih programskih celina Zastave budućnosti i izložbe Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz. U petak, 3. juna 2022. godine će, u okviru programskog luka “Heroine”, otvoriti poseban Festival Fruškogorska Vila koji pod otvorenim nebom spaja prirodu i kulturu.

Festival Fruškogorska Vila održava se od 3. do 5. juna u srcu Fruške gore, u Vrdniku (pored hotela “Fruške Terme”). Festival će biti održan u slavu velike srpske heroine i pesnikinje Milice Stojadinović Srpkinje. Umetnici sa ovih prostora, ali i iz inostranstva, koji će se okupiti i biti deo jedinstvenog iskustva u magičnom ambijentu i pod otvorenim nebom su makedonska pevačica Kaliopi, glumica Anica Dobra, muzičarka Natali Dizdar, violinistkinje Simon Lamsma i Tabea Zimmermann kao i mnogi drugi. Program će biti raznovrsan i posetiocima će pružiti nezaboravno iskustvo kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe… Festival je pre svega planiran kao porodični događaj u kojem će uživati i najmlađi, ali i oni stariji.

DDOR osiguranje je za sve prisutne mališane pripremilo posebnu radionicu „DDOR šumska učionica“ – edukacija o tome kako da se pravilno sade biljke. Ove radionice će biti održavane u subotu i nedelju popodne, od 17 do 19 časova. Za vreme trajanja radionica, roditeljima mališana, ali i svim drugim posetiocima festivala biće na raspolaganju DDOR Chill-out zona uz glavnu binu, kao i edukativni „DDOR eko kviz“ i nagrade za njegovo uspešno rešavanje. Pored toga, svim posetiocima promovisaćemo i kampanju koju smo započeli na beogradskom sajmu automobila Za šumu u tvom kraju”.

Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture je organizovala besplatan prevoz svih putnika na festival Fruškogorska Vila u Vrdniku, dostavljamo vam raspored polazaka (isti je za sve dane festivala):

Mesto polaska (Novi Sad, Železnička stanica)

​Mesto polaska (Vrdnik, hotel “Fruške Terme”)

​16:00 ​21:00
​16:15 ​21:15
​17:45 ​21:30
​18:00 ​00:30
​18:15 ​00:45
​20:00 ​01:00
​20:15 ​01:30

 

Predviđena autobuska stajališta za prijem putnika:

 

Smer A (Novi Sad – Vrdnik) Smer B (Vrdnik – Novi Sad)
​Plato ispred ulaza u Železničku stanicu ​Autobusko stajalište kod hotela “Frušte Terme” u Vrdniku
​Most Slobode ​Centar Sremska Kamenica
​Centar Sremska Kamenica ​​Most Slobode
​Autobusko stajalište kod hotela “Frušte Terme” u Vrdniku ​Plato ispred ulaza u Železničku stanicu