Obraćanje Frančeska Mašija povodom posete Odbora za spoljne poslove Poslaničkog doma Italije

Odbor za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Republike Italije na čelu s predsednikom Đulijom Tremontijem, boravio je u poseti Beogradu.

U okviru posete, u rezidenciji ambasadora Italije održan je sastanak „Sistema Italia“, grupe preduzetnika aktivnih dugi niz godina na svim svetskim tržištima sa ciljem da najbolje od italijanske preduzetničke izvrsnosti učini dostupnim svima zainteresovanima.

U toku sastanka predstavljene su italijanske organizacije i institucije u Srbiji koje promovišu i podržavaju investicije italijanskih kompanija u zemlji. Takođe su predočene prednosti ulaganja u Srbiju, uključujući sektore i mogućnosti za italijanske kompanije.

U ime Komore italijansko-srpskih privrednika u Srbiji, potpredsednik komore, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši obratio se prisutnima i predstavio značaj Komore u uspostavljanju dubljih odnosa između Srbije i Italije, a sa druge strane u doprinosu daljem razvoju lokalne privrede i podizanju životnog standarda. Osim toga, prisutnima je dao i kratak pregled iskustva Komore u nekoliko oblasti, od institucionalnih aktivnosti do obrazovanja, preko ubedljivih savetodavnih inicijativa koje su pažljivo osmišljene u korist malih i srednjih preduzeća, izražavajući zadovoljstvo zajedničkim naporima svih italijanskih institucija koje deluju u Srbiji, uključujući udruženje Konfindustrija Srbija, Italijansku agenciju za spoljnu trgovinu, SIMEST i CDP: „Napravili smo značajan napredak u zajedničkom radu i treba da nastavimo istim putem, kako bismo nastavili da integrišemo najbolje prakse u Srbiji, koje će se oslanjati na strateška dobra zemlje, a što će dovesti do promišljenog i sistematskog inženjeringa kreativnih rešenja sa ciljem da se odgovori na potrebe stanovništva”.

Ovom prilikom predstavljena je i nova publikacija „Poslovati u Srbiji“, prilično koristan vodič za italijanske privrednike koji žele da se upoznaju sa lokalnim specifičnostima i investiraju na srpskom tržištu, omogućavajući im lakši pristup aktuelnim informacijama.