Proslava koja je promenila imidž Novog Sada – DDOR osigurava sedmi Doček

Jedinstvena proslava dve Nove godine u Evropi, koja spaja dva kalendara, dva pisma, i dve umetnosti – sedmi Doček i ove godine okupiće hiljade posetilaca 31. decembra u Podgrađu i 13. januara na lokacijama širom Novog Sada i u okolini, a zašto? Zato što će i ove godine nastupiti velika svetska i evropska muzička imena u gradu koji je nosio titulu Evropske prestonice kulture.

Kao društveno – odgovorna kompanija, koja ulaže značajna sredstva u kulturu, DDOR je zvanično osiguranje sedmog Dočeka što svakako predstavlja prirodan sled budući da je DDOR bio zvanično osiguranje projekta „Novi Sad – Evropska prestonice kulture“.

Na sedmi Doček 31. decembra i 13. januara stižu jedna od najboljih harfistkinja sveta, Ketrin Finč, muzičar koji je promenio istoriju harmonike, Rišar Galijano, vrhunski svetski a capella sastav A Fileta, legenda gitare Vlatko Stefanovski, mladi bend čiji su koncerti svi rasprodati, Buč Kesidi, renomirani simfonijski orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Iz najpopularnijih svetskih klubova dolazi i Metju Džonson, jedan od redovnih di-džejeva u čuvenom berlinskom Berghajnu, uz prepoznatljivo ime domaće tehno scene – Marka Nastića, kojima se pridružuju novosadski di-džejevi Runy i 2MUCH, potom dobitnici MTV nagrade i čuvenog hrvatskog Porina, grupa Elemental, kao i legende roka na ovim prostorima – Partibrejkers. Novosađani i njihovi gosti slušaće i Novosadski Big Bend, ABBA RING, portugalsku fado divu Žiselu Žoao, pariskog producenta i di-džeja Frenka Rodžera, Lenu Kovačević, i mnoge druge.

Nastao u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Doček je u prethodnih sedam godina direktno  doprineo da, uz druge projekte, Novi Sad osvoji prestižna priznanja – nagradu za jednu od najuspešnijih Evropskih prestonica kulture „Melina Merkuri”, nagradu za Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, tu je i prestižna UNESCO lista kreativnih gradova, dok se dva puta našao i u nominaciji za Najbolje evropske festivale.

Kroz zvanično osiguranje sedmog Dočeka, DDOR potvrđuje svoj dubok angažman u lokalnoj zajednici, i to u Novom Sadu, u kom i ova kompanija ima snažne korene. I tokom godine titule, podrška projektu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ dodatno je naglasila posvećenost lokalnom identitetu i kulturnom razvoju. S obzirom na prisustvo velikih svetskih i evropskih muzičkih imena na Dočeku, DDOR se pozicionira kao ključni partner u obezbeđivanju sigurnosti i podršci kulturnim manifestacijama od globalnog značaja.