Sadnjom stabala u Užicu završena prošlogodišnja akcija DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“

Užice je deseti i ujedno poslednji grad u kojem je realizovana prošlogodišnja akcija DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“. Tom prilikom simbolično su jedno stablo zasadili zajedno Gradonačelnica Grada Užica dr Jelena Raković Radivojević i Jelena Burzanović, direktorka Filijale DDOR osiguranja u Užicu. Prethodno je akcija realizovana i u Tutinu, Novom Pazaru, Beogradu, Vršcu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Zrenjaninu i Novom Sadu, u kojima stotine novih stabla oplemenjuju ulice i parkove. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2023. godini akcija je produžena na svih 12 meseci što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Nakon simbolične sadnje jednog stabla, Jelena Burzanović, direktorka Filijale DDOR osiguranja u Užicu je rekla:

“U ovom značajnom danu za naš grad Užice, veoma sam ponosna na svoje sugrađane I kolege, jer su prepoznali i podržali akciju “Za šumu u tvom kraju”. Užice je jedan od 10 izabranih gradova u kojem realizujemo sadnju drveća, tačnije poslednji grad u prvom krugu, što ne znači da se sugrađani ponovo neće aktivirati I glasati za njega. Zaista je velika sreća što smo zajedno na ovom putu, putu kvalitetnije i zdravije okoline za sve. Danas smo simbolično posadile jedno od ukupno 30 stabala Gradonačnica I ja, koje ostavljamo budućim generacijama. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled malu akciju čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Imajući u vidu pozitivne reakcije koje je do sada izazvala ova akcija, ponosno ističem da je DDOR odlučio da nastavi sa brigom o očuvanju i unapređenju životne sredine i ovu aktivnost uvrstio u trogodišnji plan, koji podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo. To znači da ćemo u narednim godinama ovom akcijom obezbediti i posaditi na stotine stabala. Zahvalila bih se na podršci Gradu Užicu i njegovim čelnicima, što zajedno sa nama veruju i delaju u pravcu kvalitetnije budućnosti za sve.“

Gradonačelnica Grada Užica dr Jelena Raković Radivojević je izjavila:

Drago nam je što i danas, simboličnom sadnjom jednog drveta ovde ispred Gradske kuće, još jednom potvrđujemo našu nameru da u užem gradskom jezgru napravimo što više zelenih površina. To je nešto na čemu radimo nekoliko godina unazad sopstvenim kao i sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine, ali i kroz akcije, kakva je ova koju sa lokalnim samoupravama realizuje DDOR. Današnja sadnja prakično je završetak akcije u okviru koje smo u prethodnim danima zasadili oko 30 stabala na nekoliko lokacija u užem centru grada. Pored toga podsetiću da smo u martu mesecu sa Minstarstvom zaštite životne sredine potpisali ugovor vredan 1,2 miliona dinara za pošumljavanje velike parcele u naselju Turica, gde će biti zasađeno oko 500 sadnica belog jasena. Kroz isti projekat „Udahnimo život prirodi“ od 2019. godine do danas pošumljeno je oko 17 hektara površina na različitim lokacijama u gradu. Našpe stručne službe prate situaciju na terenu i u skladu sa potrebama i stara stabla menjaju se novim. Ovom prilikom pozvala bih i sve naše sugrađane da prate naš primer i da ko god je u mogućnosti u svom dvorištu zasadi bar jedno stablo.”

Pre Užica, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala, u Smederevu 21, u  Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla, u Vršcu 100 stabala, u Beogradu 25, u Novom Pazaru 57 sadnica i u Tutinu 20. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Kao i prethodne godine na stranici www.ddor.rs/eko svim građanima je na raspolaganju forma za glasanje za svoje gradove i urbane sredine kojima je potrebno ozelenjavanje. Glasanje će trajati do 31. jula 2023. godine.