Eko

Akcija „Za šumu u tvom kraju“

DDOR osiguranje – Generalni sponzor DDOR ECO BG CAR SHOW

Kao generalni sponzor najveće izložbe automobila u zemlji i kao društveno odgovorna kompanija, odlučili smo da ovogodišnje posebno izdanje Sajma automobila posvetimo, kao i organizatori, podizanju svesti o neophodnosti brige o okruženju u kojem živimo i radimo. Naša misija je briga o vrednostima pojedinca i društva i zbog toga smo odlučili da pokrenemo akciju „Za šumu u tvom kraju“.

Ovom akcijom ćemo zajedno sa našim klijentima pružiti zelenije okruženje i time poboljšati kvalitet njihovog života. Specijalno za nju smo pripremili posebne EKO polise. Od svake polise EKO kasko osiguranja i posebnog paketa osiguranja imovine EKO Moja kućica, u periodu od 1. maja do 30. septembra 2022. godine, opredelićemo novčana sredstva u iznosu od 100,00 RSD za kupovinu sadnica drveća. Verujemo da ćemo stotinama sadnica drveća, koje će postati šuma, oplemeniti kraj u kojem živite i napraviti urbanu šumu u kojoj će uživati sadašnje, ali i buduće generacije.

Pridružite nam se u našoj akciji „Za šumu u tvom kraju“ i ugovorite EKO kasko ili EKO Moja Kućica osiguranje i pratite informacije na našem sajtu o visini prikupljenih sredstava i broju stabala koje ćemo na jesen posaditi u gradovima Srbije.

Pozivamo Vas da u periodu od 1.6. do 15.08.2022. godine na ovoj stranici kandidujete Vaš grad i glasate da baš u Vašem kraju zajednički stvorimo šumu u čijim ćete blagodetima uživati i Vi i buduće generacije sugrađana.

 

U toku trajanja DDOR ECO BG CAR SHOW pripremili smo akcije kojima možete da pokažete svoje znanje iz domena očuvanja životne sredine. Pridružite nam se na štandu u Hali 1 Beogradskog sajma i učestvujte u DDOR EKO kvizu, pokažite znanje i osvojite nagrade. Svim učesnicima, DDOR osiguranje obezbedilo je posebne vaučer kodove za on-line ugovaranje polisa putnog osiguranja uz popust od čak 20% na moj.ddor.rs portalu.

Radno vreme Beogradskog sajma u toku trajanja DDOR ECO BG CAR SHOW je svakog dana od 10 do 19 časova od 12. do 15. maja 2022. godine. Štand DDOR osiguranja nalazi se u Hali 1 Beogradskog sajma.

Zbog čega je zelenilo u gradovima važno:

  • U urbanim sredinama, razlika u temperaturi asfalta i vazduha, u letnjem periodu, može da bude i do 50% u zonama pokrivenim krošnjama drveća i onima bez njih.
  • Odraslo drvo apsorbuje oko 20 kilograma ugljendioksida godišnje.
  • Pošumljavanje je najbolji način za apsorpciju ugljendioksida iz atmosfere.
  • Uloga šuma u precišćavanju zagađene atmosfere je važnija od njene uloge u proizvodnji kiseonika.
  • Šuma smanjuje buku, što zavisi od tipa šume, gustine, visine grmlja, njegove olistalosti i godišnjeg doba.
  • Šume oslobađaju kiseonik u procesu fotosinteze (1ha šume dnevno potroši oko 4t CO2 a oslobodi oko 3t O2).
  • Šume apsorbuju gasove, sedimentiraju prašinu, filtriraju čvrste i radioaktivne čestice (stablo divljeg kestena staro oko 30 godina može zadržati oko 120kg prašine i 80kg aerosola godišnje).
  • Šume imaju baktericidno dejstvo (šumski vazduh je bogat eteričnim uljima koja uništavaju mikrobe).

 

Vesti o akciji „Za šumu u tvom kraju“

USKORO 

Kandiduj svoj grad za sadnju šume baš u tvom kraju

Glasanje za grad u kojem ćemo posaditi šumu u tvom kraju