Svetski dan okeana – DDOR i Ogyre, partneri u globalnoj misiji za čiste morske dubine

Svake godine, osam do deset miliona tona plastike završava u svetskim morima i okeanima, što je dovoljno da pokrije površinu od 11.000 kvadratnih kilometara, sličnu površini manjih zemalja poput Katara, Jamajke ili Bahama.

Kao kompanija koja je snažno posvećena očuvanju ekosistema, DDOR osiguranje se pridružilo globalnoj zajednici Ogyre koja okuplja ljubitelje vode, mora, okeana, ribare i plemenite kompanije koji imaju jedan zajednički cilj, a to je zaštita najdragocenijeg svetskog resursa: vode i okeana.

Prošle godine, kompanija DDOR je investirala u sakupljanje 1.000 kilograma plastičnog otpada prevashodno iz Sredozemnog mora kojem najviše gravitiraju stanovnici Srbije te tako ostavila trajan pečat u očuvanju morske sredine.

Povodom Svetskog dana okeana, DDOR  sa ponosom objavljuje da je investirao u sakupljanje još 500 kilograma morskog otpada u 2024. godini kroz Ogyre inicijative.

Na osnovu ove investicije, kompanija je stekla pravo na o-bottle flašice bez BPA koje je namenila svojim zaposlenima čime se uštedi, u proseku, 230 plastičnih flašica (po osobi) godišnje i izbegava stvaranje nepotrebnog novog otpada.

Ove inicijative su jasan pokazatelj kako se odgovorne kompanije mogu aktivno angažovati u zaštiti okoline, a DDOR osiguranje nastavlja svoju misiju potvrđujući lidersku ESG poziciju.