„Ura(zu)mi se“ na Sajmu poljoprivrede: DDOR osiguranje i Agencija za bezbednost saobraćaja udruženi za bezbednost vlasnika traktora

Najvažniji agro-biznis događaj regiona u 2024. godini, 91. međunarodni poljoprivredni sajam svečano je otpočeo, okupivši više od 1500 izlagača iz 40 zemalja. Sajam je otvorio predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, a posle uvodnih reči generalnog direktora Novosadskog sajma Nikole Lovrića, prisutnima su se obratili predsednica Pokrajinske Vlade Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić  i komesar za evropsku poljoprivredu Januš Vojčehovski.

 

Kako osiguranje u poljoprivredi igra ključnu ulogu u održivosti lokalnih malih i srednjih gazdinstava, u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, DDOR će predstaviti kampanju „Ura(zu)mi se” koja pre svega promoviše bezbednu upotrebu poljoprivredne mehanizacije, ali i svakom traktoristi, ukoliko sklopi kasko osiguranje, donosi 25% popusta na osiguranje „Moja kućica“.

„U poslednjih 10 godina, saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali traktori u Republici Srbiji rezultovale su smrću preko 350 traktorista, dok je više od 2.000 osoba povređeno. Ovi uznemirujući podaci naglašavaju hitnost preduzimanja efikasnih mera kako bismo zaštitili živote poljoprivrednika. U skladu sa tim, Agencija za bezbednost saobraćaja i DDOR osiguranje prezentuju ovu značajnu kampanju na Sajmu kako bi istakli važnost bezbednosti vozača traktora. Ova akcija je deo naše posvećenosti stvaranju sigurnijeg okruženja za sve poljoprivrednike i vozače traktora“, rekao je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.

V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović, istakao je da je misija Agencije spasavanje života i prevencija povređivanja u saobraćajnim nezgodama kroz smanjenje broja i težine saobraćajnih nezgoda na putevima u Republici Srbiji.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo je treću godinu zaredom  125.000.000 dinara za subvencionisane ramove, a Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije je u skladu sa tim raspisala treći javni poziv za dodelu zaštitnog rama za traktore.  U okviru prva dva poziva do sada je urađeno 8.074 rešenja za dodelu zaštitnog rama, dok će se konačan broj rešenja po trećem javnom pozivu znati tek nakon obrade svih pristiglih zahteva. Ovo je značajna mera kojom Vlada Republike Srbije besplatno dodeljuje zaštitni ram svim zainteresovanim građanima, a u cilju podizanja nivoa bezbednosti traktorista“, istakao je v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović.

Vlada Republike Srbije je 2022. godine donela Uredbu koja se odnosi na subvencionisanu dodelu zaštitnih ramova za traktore, imajući u vidu da u Republici Srbiji postoji oko 100.000 traktora bez adekvatne zaštitne kabine ili rama i  Agencija za bezbednost saobraćaja je treću godinu zaredom raspisala javni poziv za besplatnu dodelu zaštitnih ramova za traktore u Srbiji. Štand DDOR osiguranja smešten je u Hali 1 Novosadskog sajma.