Uz Vidrenjak u Tutinu posađena stabla nabavljena u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“

Tutin je deveti grad u kojem je realizovana akcija DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ i tom prilikom simbolično su jedno stablo zasadili zajedno gospodin Marko Putnik, koordinator Oblasti za marketing i komunikacije DDOR osiguranja i gospodin Salih Hot, predsednik Opštine Tutin. Prethodno je akcija realizovana i u Novom Pazaru, Beogradu, Vršcu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Zrenjaninu i Novom Sadu, u kojima stotine novih stabla oplemenjuju ulice i parkove, a urbano pošumljavanje će se još dogoditi u Užicu. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2023. godini akcija je produžena na svih 12 meseci što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Nakon simbolične sadnje jednog stabla, koordinator Oblasti marketing i komunikacije DDOR osiguranja, Marko Putnik je izjavio: „Tutin je poseban, jer su se njegovi građani masovno odazvali i glasali da stabla stignu baš kod njih i zbog toga bio je red da se danas okupimo i obeležimo sadnju ukupno dvadeset stabala koje ostavljamo budućim generacijama. Svesni smo da čak i najmanja akcija može da napravi razliku, a klimatske promene su bitno pitanje, jer to je rizik koji može pogoditi sve naše živote i našu poslovnu budućnost,“ i dodao:Potpuno smo svesni činjenice da iz negovanja tradicije i poverenja u savremenim okolnostima, industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi, ali isto tako i u borbi protiv klimatskih promena. Prenoseći pozdrave predsednika Izvršnog odbora DDOR osiguranja, gospodina Frančeska Mašija, zajedno sa svim kolegama širom zemlje i uz podršku kolega iz naše Filijale u Novom Pazaru, izuzetno smo ponosni što smo ovde. Naša grupa Unipol, i uz nju i DDOR postavila je, u okviru svog Strateškog plana vrlo ambiciozne ESG ciljeve kojima nastoji da kroz aktivnosti poput ove, pruži svoj doprinos u održivom razvoju čitavog društva u kojem posluje. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ deo je ove trogodišnje strategije i radujemo se tome što ćemo i dalje nastaviti sa ozelenjavanjem urbanih sredina. Želim da se iskreno zahvalim Gradu Tutinu, njegovim čelnicima, ali građanima Tutina na podršci u realizaciji naše ovogodišnje akcije.

Predsednik Opštine Tutin, Salih Hot je rekao: “Danas je u Tutinu posađeno 20 stabla drveća nabavljenih nakon sprovedene akcije DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“. Tutin je deveti od deset gradova u kojima će biti realizovano urbano ozelenjavanje. Ovu priliku bih iskoristio da im se srdačno zahvalim na ovoj donaciji. Očuvanje životne sredine je veoma važno za održivi razvoj, a sadnice su važan korak u tom smjeru. One mogu pomoći u smanjenju zagađenja vazduha, povećanju kiseonika, stvaranju hladovine, očuvanju biološke raznolikosti i poboljšanju kvaliteta života stanovnika. Donacija Osiguranja DDOR Novi Sad je važan primjer društveno odgovornog poslovanja, koje je usmjereno ka podršci lokalnim zajednicama i očuvanju životne sredine. Nadam se da će ovaj primjer inspirisati i druge kompanije da slijede isti put i da zajedničkim snagama doprinesemo očuvanju prirodnih resursa i stvaranju zdravijeg okruženja za sve nas.

Pre Tutina, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala, u Smederevu 21, u  Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla, u Vršcu 100 stabala, u Beogradu 25 i u Novom Pazaru 57 sadnica. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Kao i prethodne godine na stranici www.ddor.rs/eko svim građanima je na raspolaganju forma za glasanje za svoje gradove i urbane sredine kojima je potrebno ozelenjavanje. Glasanje će trajati do 31. jula 2023. godine.