Beograd – Završen drugi ciklus DDOR akcije ka održivoj budućnosti

Posle Novog Sada, Kikinde, Ćuprije, Bačke Palanke, Stare Pazove i Niša, Beograd je poslednji grad u ovom ciklusu ozelenjavanja, koje sprovodi DDOR osiguranje. U okviru akcije „Za šumu u tvom kraju“, u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu biće posađeno više od 140 sadnica drveća koje će doprineti očuvanju prirode i stvaranju zelenijeg okruženja za buduće generacije.

„S ponosom mogu istaći da smo prošli kroz impresivan niz gradova širom Srbije, sprovodeći našu inicijativu „Za šumu u tvom kraju”. Svaki grad je bio posebna priča, svaka sadnja drveća nosila je sa sobom nadu za održivu budućnost. Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas posadili više od 140 stabala u našoj prestonici, koja je poslednja stanica u ovom, drugom, ciklusu ozelenjavanja. DDOR osiguranje, kao deo Unipol grupe, čvrsto stoji iza svoje posvećenosti zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena. Ovaj projekat je naša konkretna akcija u ostvarivanju ovih ciljeva. On nije samo deo naše strategije, već odražava našu duboku posvećenost unapređenju kvaliteta života i rada u zajednici“, rekao je direktor Funkcionalne oblasti za prodaju Aleksandar Bebić.

Kompanija DDOR je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2024. godini akcija je produžena što će obezbediti dodatna sredstava za još zelenije gradove u Srbiji. Kako je kompanija DDOR okrenuta ka zaštiti životne sredine, ekologiji, zdravom načinu života, sportu, u tom svetlu, takođe, sponzor je Olimpijskog komiteta Srbije, upravo sve to, naglašava predanost takvim vrednostima, posebno u godini kada će biti održane Olimpijske igre u Parizu. Kroz ovu saradnju, DDOR ne samo što podržava sportiste i njihove podvige, već i širi važne poruke o očuvanju prirode i promovisanju zdravog i aktivnog načina života, što doprinosi izgradnji bolje i održivije budućnosti za sve. Zbog toga, sadnju u Beogradu podržao je Olimpijski komitet Srbije.

„Meni je jako drago što sam danas tu i deo ove plemenite akcije. Zaštita životne sredine i održivi razvoj jesu Olimpijske vrednosti tako da je nama bitno da nađemo partnere koji podržavaju Olimpijske vrednosti, a sve to naravno u cilju srpskog sporta. Mislim da smo svi svesni koliko je bitna zaštita životne sredine, da se što više osvešćuje celokupna okolina i ljudi, i čak najmanje akcije prave veliku razliku. Zaista mi je drago da je i deo naših partnera, poput DDOR-a, prepoznao to i da smo mi, samim tim deo jedne promene“, rekla je sportska direktorka OKS-a Sonja Vasić.

Projekat „Za šumu u tvom kraju“ otpočeo je u 2022. i do sada je obuhvatio 16 sadnji u 15 gradova Srbije. Ova akcija svoj uspeh postigla je zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja. Ugovaranjem EKO-kasko, EKO-Moja kućica osiguranja i EKO polise Međunarodnog putnog osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu svojoj lokalnoj zajednici. Akcija se nastavlja, te će tako građani Srbije moći da glasaju za svoj grad od 1. aprila do 31. jula, putem sajta DDOR-a, dok će se novi ciklus sadnje sprovesti u narednoj godini. Ovo je svakako pokazatelj kako zajednički napori kompanije DDOR, klijenata i lokalnih zajednica mogu doneti konkretne pozitivne promene u društvu.