DDOR osiguranje je ESG lider – zlatni standard održivog poslovanja

DDOR osiguranje osvojio je još jedno prestižno priznanje u oblasti ESG-a koje dodeljuje kompanija PwC Srbija. Na konkursu „ESG Lideri“ kompanija DDOR proglašena je kao najbolja u kategoriji „G“ odnosno „Odgovorno upravljanje i interna obuka“, dok je i u druge dve kategorije za koje je bila prijavljena, bila među prve tri kompanije.

U obraćanju prilikom primanja nagrade, uz reči zahvalnosti, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši je rekao:

„Čvrsto verujem da bi ESG narativ zapravo trebalo da počne od upravljanja: prvo, osnovali smo Direkciju za održivi razvoj kako bismo podstakli naše inicijative; drugo, primenili smo Politiku održivosti i Strategiju za klimatske promene naše Grupe; takođe, i Unipol i DDOR su se pridružili Globalnom dogovoru UN. Pored toga, DDOR je dobio ISO 14001 i 45001 sertifikate. Štaviše, u DDOR-u smo uspostavili prilično uravnoteženu strukturu upravljanja u smislu pola, uz meritokratiju. Na kraju, politika naknada menadžera je usklađena sa Unipolom, uvođenjem KPI-ova vezanih za postizanje određenih ESG ciljeva,“ rekao je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.

Kompanija PwC Srbija pokrenula je konkurs „ESG Lideri“ s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja organizacija i pojedinaca koji se ističu u oblasti ESG. Kompanija DDOR svesna je da je to ključni put ka stvaranju vrednosti za zaposlene i širu zajednicu. Kroz integraciju pet ciljeva održivog razvoja UN-ove Agende 2030 integrisanih u trogodišnju strategiju poslovanja, DDOR nastoji da doprinese zaštiti životne sredine, očuvanju prirodnih resursa i unapređenju društva.

Ovo je do sada treća nagrada u oblasti ESG-a, kojom  ova osiguravajuća kompanija potvrđuje posvećenost uvođenju zlatnih standarda poslovanja sve širim poštovanjem ESG okvira.