Duh Olimpijskih igara u Vršcu: Održana prva „DDOR Olimpijska staza“

Vršac je bio domaćin prve „DDOR olimpijske staze“ koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Vršca. Ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti, okupilo je više od 600 učesnika. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Paja Jovanović“ (Vršac) i „Moše Pijade“ (Gudurica), koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

Događaju je prisustvovao Čaba Silađi, plivač i član Olimpijskog tima Srbije za Igre u Tokiju. Takođe, nagrade su uručili i Tamara Radočaj, nekadašnja košarkaška reprezentativka, osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju i pomoćnica gradonačelnika grada Vršca i Vladimir Ćapin, direktor filijale DDOR osiguranja u Vršcu.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Čaba Silađi se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i na podršci Olimpijskom timu Srbije pred Igre koje nas očekuju ovog leta u Tokiju.

 “Drago mi je što sam danas sa Vama u Vršcu, divnom gradu, i drago mi je što smo nastavili aktivnosti pred Olimpijske igre u Tokiju koje nas očekuju za tačno 48 dana. Ovoga jutra nas je obradovala vest da je Olimpijski tim Srbije za Tokio bogatiji za još 2 člana jer je potvrđen plasman muške plivačke štafete 4×100 slobodnim stilom, što znači da će i Uroš Nikolić i Nikola Aćin, uz Stjepanovića i Barnu koji već imaju normu u pojedinačnim disciplinama biti sa nama ovoga leta u glavnom gradu Japana” – istakao je Čaba Silađi.

Tamara Radočaj, nekadašnja košarkaška reprezentativka Srbije, osvajačica bronzane medalje na Igrama u Riju, pozdravila je prisutne ispred Grada Vršca.

“Dobrodošli u Vršac i hvala Vam što ćete učestvovati u ovom divnom događaju. Ovo je sjajna prilika da svi zajedno promovišemo olimpijske vrednosti i to pred same Olimpijske igre u Tokiju koje nas uskoro očekuju. Takođe, danas dajemo podršku i našim olimpijcima koji se uveliko pripremaju za veliko takmičenje koje ih očekuje ovog leta, i kao neko ko ima divno iskustvo sa Igara, znam koliko im podrška znači, kao i koliko je značajan događaj kao što su Olimpijske igre” – rekla je Tamara Radočaj.

Direktor filijale DDOR osiguranja u Vršcu, gospodin Vladimir Ćapin, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

“Veliko je zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade za fer plej, srčanost, izuzetno znanje i vrhunsku fizičku spremnost. Vrednosti kompanije DDOR osiguranje su gotovo istovetne olimpijskim. Zbog toga sam ponosan, kao predstavnik liderske kompanije u osiguranju i partnera Olimpijskog komiteta što smo u Vršcu imali prilike da budemo domaćini ovakvom događaju” – istakao je gospodin Ćapin.

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Vladimir Ćapin uručio je sportske rekvizite Osnovnim školama „Paja Jovanović“ (Vršac) i „Moše Pijade“ (Gudurica), čiji učenici su na današnjem događaju bili najbrojniji. Donaciju su primili direktori škola uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje uz reči da su sigurni da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Uspeh prve „DDOR Olimpijske staze“ u Vršcu uz učešće više od 600 takmičara i dvostruko toliko navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Naredna „DDOR Olimijska trka“ održaće se u subotu 12. juna 2021. godine u Užicu, a prijava za takmičenje dostupna je na ovom linku.