Poslednja ovogodišnja „DDOR Olimpijska staza“ u Valjevu

Grad Valjevo je bio domaćin pete, poslednje ovogodišnje „ DDOR Olimpijske staze“ koju je organizovao Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa DDOR osiguranjem uz podršku grada Valjeva. Kroz igre i poligone edukativnog karaktera, ovaj događaj je imao za cilj da preko 150 okupljenih učesnika upozna sa olimpijskim simbolima i promoviše olimpijske vrednosti. Takmičenje je trajalo tri sata, a takmičari raznih starosnih doba su imali lak zadatak, a to je da kroz zabavu nauče više o našim olimpijcima i o predstojećim Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu 2024. Najuspešnijima su uručene nagrade, a Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Popučaka koja je na današnjem događaju imala najviše takmičara, dodeljena je i donacija u vidu sportskih rekvizita.

Događaju je prisustvovao Stefan Takov, tekvondista, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mančesteru 2022. i član Tima Srbije sa Mediteranskih igara u Oranu 2022. Takođe, prisutnima su se obratili Milan Maksimović, direktor filijale DDOR osiguranja u Valjevu i Vladimir Mišković, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport.

Glavni cilj “DDOR Olimpijske staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Član Gradskog veća koji je zadužen za omladinu i sport, Vladimir Mišković, pozdravio je prisutne sugrađane i goste Valjeva ukazavši na značaj manifestacije koja se danas održava i rekao:

  • Ovo je lepa prilika da se družite i da naučite nešto novo o sportu i olimpizmu uopšte. Prilika da naučite da Olimpijske igre i Olimpijada nisu ista stvar, kao i da postoji mnogo detalja koji vam mogu biti interesantni i korisni. Olimpizam je divan fenomen o kome ćete imati priliku danas da naučite više. Pozdravljam vas u ime gradonačelnika Grada Valjeva Lazara Gojkovića, koji je najviše insistirao da se organizuje ova manifestacija ove godine. Želim vam puno uspeha i lepo druženje! – rekao je Mišković i zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji DDOR osiguranje za organizaciju manifestacije.

Direktor filijale DDOR osiguranja u Valjevu, gospodin Milan Maksimović, zahvalio se svim učesnicima i navijačima okupljenim na današnjoj „DDOR Olimpijskoj stazi“.

  • Ponosan sam kao Valjevac što smo imali priliku da danas prisustvujemo ovako veličanstvenom događaju u našem gradu. Želeo bih da čestitam svim pobednicima, ali i svim učesnicima koji su uspešno prošli DDOR Olimpijskom stazom, bavili se sportom i naučili nešto novo o Olimpijskom pokretu i DDOR osiguranju. U sportu, kao i u poslovanju, važno je učestvovati, boriti se pošteno i zasluženo slaviti uspeh. Kao predstavnik DDOR-a, jedne od liderskih kompanija na našem tržištu, srećan sam što u Valjevu danas slavimo i pobede takmičara, ali uspešno poslovanje naše kompanije. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije i gradskim čelnicima za sjajnu podršku u organizaciji. Danas smo svi bili olimpijci!– istakao je gospodin Maksimović.

Stefan Takov se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i na podršci Olimpijskom timu Srbije.

  • U vreme kada je tehnologija toliko napredovala i odaljila decu od svakodnevnih aktivnosti, ovakvi događaji su neophodni. Shodno tome, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje organizovali su više događaja koji će kroz edukaciju o fizičkoj aktivnosti doprineti lakšoj dostupnosti građanima uključivanje u sport i približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Pored ovih, DDOR Olimpijska staza ima za cilj da doprinese kvalitetu vremena provedenog sa porodicom i prijateljima.

Ako je uspeh zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan, nadam se da da će ovo biti prvi poziv na akciju, koji će vas dovesti do velikih uspeha. – rekao je Stefan Takov i poželeo sreću deci na takmičenju.

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, Milan Maksimović, direktor filijale DDOR- a u Valjevu,  Vladimir Mišković, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport i Stefan Takov, tekvondista, uručili su sportske rekvizite Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Popučaka, čiji učenici su na današnjem događaju bili najbrojniji. Donaciju je primio profesor škole  „Sveti Sava“, Predrag Starčević uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovoj školi.

Uspeh pete „DDOR Olimpijske staze“ u 2022. godini u Valjevu uz učešće više od 150 takmičara i mnogobrojnih navijača i posetilaca, pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje.

Da podsetimo, u olimpijskoj 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR Olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.

„DDOR Olimpijskom stazom“ zaokružuju se planirana takmičenja u 2022. godini, a termini i lokacije u 2023. godini biće dostupni na ovom linku narednog proleća.