Svetska biciklistička trka u Novom Sadu – Održan prvi Gran Fondo

Vikend u Novom Sadu obeležio je prvi UCI „Gran Fondo Novi Sad“, biciklistička trka koja je okupila više od 750 vozača bicikala, iz 41. zemlje.

Kao Generalni sponzor, DDOR osiguranje, u svojoj aktivacionoj zoni, ponudio je posetiocima ove epohalne inicijative, da isprobaju simulator voženje bicikla i učestvuju u on-line kvizu poznavanja saobraćajnih propisa i osvoje poklone.

Trke su počele u 10 sati na Bulevaru Mihajla Pupina i trkači su uživali u dve trke – medio fondo od 77 kilometara u kojoj su na cilj stigli: Oliver Štrbac, Branislav Knežević i Milorad Anđelković, dok su u velikoj – Gran Fondo trci od 100 km prva tri mesta zauzeli – Igor Kopše, Dražen Strugar i Rastko Nikačević.

Takmičari su vozili sremskom stranom do Crvenog čota na Fruškoj gori i do Iriga gde su se okretali i vraćali na cilj. U Novi Sad je stigao i trofej Senca Fajn dvostrukog osvajača takmičenja Giro d’Italia i prvog ambasadora Gran Fonda Novi Sad 2024, Ivana Basa, koji je sa sprskim biciklističkim reprezentativcem Veljkom Stojnić na startu predvodio trku.