Za zelenije gradove u Srbiji – DDOR u novom ciklusu sadnje drveća

Kao društveno-odgovorna kompanija, koja je snažno posvećena očuvanju životne sredine, kompanija DDOR otpočinje novu sezonu sadnje drveća po gradovima u Srbiji. Kako se akcija „Za šumu tvom kraju“ odlično pokazala, DDOR se sada priključio akciji „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“, te je za ozelenjavanje Novog Sada izdvojio milion i po dinara.

Limanski park nedavno je pretrpeo velike štete usled oluja koje su zadesile zemlju letos, sada je dobio nove sadnice i tako je otpočeo njegov oporavak. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zahvalio se kompanijama koje su izdvojile sredstva za ovu akciju, i najavio nastavak sadnje.

„U Limanskom parku je usled superćelijske oluje, uništeno 16 stabala, a mnogo je onih koji su oštećeni. Danas počinjemo sa sadnjom 145 stabala i tu nije kraj. Nastavljamo dalje sa sadnjom i obnovom Limanskog parka u skladu sa planom razvoja ozelenjavanja zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period od 2023. do 2027. godine“, najavio je Đurić.

Prepoznavši značaj ovakvih inicijativa, kompanija DDOR je projekat „Za šumu u tvom kraju“ uvrstila je u svoj trogodišnji plan s ciljem još aktivnijeg doprinosa očuvanju životne sredine i podrške lokalnim zajednicama, za još zelenije gradove u Srbiji.

„Vodeći se primerom svoje matične kompanije, Unipol grupe, DDOR osiguranje održivo poslovanje gleda kroz prizmu integrisanja ESG okvira u proces evolucije Društva, zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena kao i ostalim doprinosima ciljeva održivog razvoja Agende UN 2030. DDOR osiguranje je integralni deo života našeg grada i Društvo čije je sedište u ovom gradu. Današnja akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“, je potvrda da poverenje koje nam građani godinama ukazuju opravdavamo, kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u pažnji prema našoj zajednici“, istakao je direktor Direkcije za održivi razvoj u DDOR osiguranju Leo Pandžić.

U proteklom ciklusu, kroz akciju „Za šumu u tvom kraju“, posađeno je drveće u Novom Sadu, Vršcu, Beogradu, Zrenjaninu, Subotici, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu.

Projekat „Za šumu u tvom kraju“ otpočeo je 2022. godine, odvajanjem sredstava od svake sklopljene DDOR eko-polise. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti DDOR-a direktiču na broj stabala koja će obogatiti različite gradove Srbije.