AO

ZA VOZAČE

Slogan za ovaj tip osiguranja

zaglavlje

Osiguranje od autoodgovornosti

Puna sigurnost uz ekskluzivne povlastice!

 

Obavezno i korisno!

Osiguranje od autoodgovornosti je obavezno osiguranje bez koga ne možete registrovati svoje vozilo. Ovom polisom zaštićeni ste u slučaju da, dok koristite svoje vozilo, pričinite štetu trećem licu.

Ako do toga dođe, “DDOR Novi Sad” će umesto Vas pokriti nastale troškove do sume osiguranja. Osiguranjem je pokrivena šteta do iznosa propisanog zakonom: protivvrednost 100.000 američkih dolara za automobile i 200.000 dolara za autobuse i kamione; ukoliko ima više oštećenih, sume se udvostručuju. Polisa je vezana za vozilo, a ne za vozača, što znači da će šteta biti pokrivena bez obzira na to ko je upravljao vozilom.

Osiguranje kojem vozači veruju

DDOR je osiguravajuća kuća sa iskustvom i poverenjem, koje sa vama gradimo duže od 60 godina. Polise našeg osiguranja od autoodgovornosti danas poseduje više od 200.000 klijenata. Uspehu našeg poslovanja doprinosi i činjenica da je procenat u efikasnosti isplaćenih šteta 98%.

Moje beneficije

  • Mini obuka u Nacionalnoj vozačkoj akademiji, NAVAK;
  • Dozvola Plus: uz polisu obaveznog autoosiguranja, DDOR Novi Sad Vam poklanja program Dozvola Plus: uvod u trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji NAVAK, kao i 30% popusta na početni ili intenzivni trening, ukoliko ne iskoristite Dozvolu Plus;
  • Besplatni Izveštaj o saobraćajnoj nezgodi: prilikom zaključivanja osiguranja, “DDOR Novi Sad” će Vam besplatno obezbediti Izveštaj o saobraćajnoj nezgodi, koji po zakonu morate imati u vozilu;
  • BONUSI: nagrađujemo Vas za svaku godinu bez prijavljene štete.

1 godina – 10%, 2 godine – 15%, 3 godine – 20%, 4 godine – 25%, 5 godina – 30 % popusta.

Pravo bonus/malus vezano je za vlasnika vozila i ne prenosi se na novog vlasnika vozila.

 

Zelena karta

Za putovanje u inostranstvo potrebno je da posedujete zelenu kartu. Na taj način obezbedili ste pokrivanje troškova za štete i povrede koje biste eventualno napravili svojim vozilom u inostranstvu.

Ovaj dokument možete kupiti samo kod osiguravajućeg društva kod kojeg Vam je vozilo osigurano. Ukoliko ste naš osiguranik, zelenu kartu možete kupiti u bilo kojoj filijali, poslovnici ili kod zastupnika “DDOR Novi Sad”.

Čemu služi Izveštaj o sabraćajnoj nezgodi?

Od 10. decembra 2009.godine, svi vozači obavezni su da u svom vozilu imaju primerak Izveštaja o saobraćajnoj nezgodi koji se koristi (popunjava) u slučaju saobraćajne nezgode. Ovaj izveštaj koristi se kod udesa sa manjom materijalnom štetom i bez povređenih i žrtava, odnosno kada nije obavezan dolazak policije na uviđaj, osim ako jedan od učesnika ne zahteva prisustvo policije. Izveštaj o saobraćajnoj nezgodi služi pre svega za naplatu štete kod osiguranja. Izveštaj treba pažljivo popuniti prema instrukcijama koje su navedene u njemu i moraju ga potpisati svi vozači – učesnici udesa.

Prilikom podnošenja zahteva za naplatu štete poželjno je i da dostavite fotografije vozila koja su učestvovala u nezgodi, kao i mesta na kome se nezgoda dogodila, ukoliko ste bili u prilici da ih napravite.

Podsetnik za vozače – kazne za nepoštovanje saobraćajnih propisa

poenizaprekrsaje