Čak 85% električne energije DDOR osiguranje nabavlja iz obnovljivih izvora

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisan sa Elektro-privredom Srbije u maju mesecu ove godine, kompanija DDOR osiguranje postala je jedan od većih kupaca zelene električne energije u Srbiji. Čak 85% energije koju nabavlja DDOR osiguranje proizvedena je iz obnovljivih-hidro potencijala. Na ovaj način potvrđujemo iskrenu nameru za učešćem u izgradnji čistije životne sredine.

Nabavka zelene energije značajna je za društvo u celini, jer se na taj način podržava i dalji razvoj proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, aktivno utiče na smanjenje emisije štetnih gasova koji u atmosferi izazivaju efekat staklene bašte – glavnog krivca klimatskih promena.

Takođe, želja kompanije DDOR osiguranje za aktivnim učeščem i promovisanjem upotrebe zelene energije potvrđena je i kroz udeo u vlasništvu u kompaniji Fintel Energija a.d. koja je već čitavu deceniju jedna od vodećih u proizvodnji električne energije iz vetra na Balkanu i danas predstavlja najznačajnijeg nezavisnog proizvođača električne energije na energetskom tržištu Srbije. Ovo je prva kompanija koja je 2016. godine izgradila i pustila u rad vetroparkove u Srbiji.

Pored ove društveno odgovorne aktivnosti i vozni park DDOR osiguranja obogaćen je hibridnim vozilima, koja takođe manje zagađuju okolinu.

Kroz ovakve inicijative, DDOR osiguranje potvrđuje status lidera na tržištu Srbije prihvatajući i uvodeći nove standarde rada sa velikom pažnjom ka očuvanju i unapređenju sredine u kojoj posluje i živi naša i generacije koje dolaze.