Počeo EXIT – Bezbednost kao prioritet jednog od najboljih evropskih festivala

Jedan od najprestižnijih evropskih muzičkih festivala – EXIT, definitivno je dostigao razmere Univerzuma jer je otvaranje bilo spektakularno. Otvoren iz svemira, okupio je najveće muzičke zvezde a jedna nova, sijala je sjajem sigurnosti.

Kompanija DDOR, od ovde godine je zvanično osiguranje EXIT festivala i stavlja akcenat na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju, a DDOR osiguranje bezbedna zona smeštena je uz Muzej Grada Novog Sada, na izlazu iz tunela.

Mnogobrojni posetioci EXIT-a sinoć su imali priliku da u kontrolisanim uslovima „dožive“ sudar pri malim brzinama i shvate značaj vezivanja sigurnosnog pojasa, u DDOR osiguranje bezbednoj zoni, u okviru kampanje „Uspori, ne gori“, i u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Kako su na otvaranju imali mogućnost, tako će i u naredna tri dana, iskusiti interesantan način da se prikaže uticaj alkohola na opažanje i koordinaciju kroz rešavanje jednostavnih zadataka uz nošenje posebnih naočara koje simuliraju efekte dejstva psihoaktivnih supstanci.

Uz brojne zabavno-edukativne aktivnosti, posetioci imaju mogućnost da se podvrgnu alkotestiranju. Ako rezultat pokaže više od 0.2 promila alkohola u krvi, dobijaju kartu za prevoz autobusima JGSP-a. U toku festivala, u određenim periodima večeri, hiljadu osoba koje premaše zakonom propisanu granicu alkohola u krvi imaće priliku da dobiju vaučer za besplatan povratak autobusom ovog javnog preduzeća do 9 sati ujutru.

Ova akcija predstavlja simboličan primer kako vozači moraju uvek imati na umu da je bezbednost u saobraćaju prioritet.

Zajednički nastup DDOR-a i Agencije za bezbednost saobraćaja realizovaće se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom saobraćajne policije, Gradom Novim Sadom, Kancelarijom za mlade i Kancelarijom za borbu protiv droga. Ovakve saradnje omogućavaju razmenu ideja, resursa i najbolje prakse u stvaranju bezbednog okruženja za sve.

Kompanija DDOR, uz Agenciju za bezbednost saobraćaja, na ovaj način, potvrdiće svoju duboku posvećenost mladima i važnosti podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju. Svaka vožnja treba da bude užitak a ne rizik, te s tim u vezi vrlo je važno da se na ovakav, adekvatan način utiče na svest prisutnih i na ovom spektakularnom događaju.