Banca Intesa i DDOR osiguranje najavili povratak Italijanskog fudbalskog kampa za decu u Beograd

Beograd, 15. jul 2021. – Nakon pauze u 2020. godini usled pandemije koronavirusa, Italijanski fudbalski kamp se vraća u Srbiju. Sportski događaj namenjen je deci od 7 do 14 godina, a Banca Intesa, kao članica Intesa Sanpaolo grupe, glavni je partner projekta, koji je podržan i od strane DDOR osiguranja, člana Unipol grupe. Kamp će po 6. put pružiti svojim učesnicima jedinstvenu priliku da savladaju veštine i tajne ovog sporta kroz rad sa najboljim italijanskim trenerima.

Povodom najave šeste sezone italijanskog fudbalskog kampa, upriličena je konferencija za medije u zgradi Banca Intesa, na kojoj su govorili: Vanja Udovičić, Ministar za sport i omladinu u Vladi Republike Srbije, NJ.E. Karlo Lo Kašo (H.E. Carlo Lo Cascio), ambasador Republike Italije u Srbiji, Marko Elio Rotinji (Marco Elio Rottigni), direktor Divizije internacionalnih banaka Intesa Sanpaolo, Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, Đorđo Markeđani (Giorgio Marchegiani), predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Marko Skembri (Marco Schembri), generalni direktor World Camp Srl, italijanske kompanije koja organizuje Kamp, i Alesandro Del Pjero (Alessandro Del Piero), legendarni italijanski fudbaler, dok je konferencijom moderirao poznati srpski novinar i sportski komentator Aleksandar Stojanović.

“Biti banka od opšteg, društvenog interesa u jednoj zemlji znači podržati ekonomiju, ali takođe i dugoročno se obavezati na društveno odgovorno poslovanje”, izjavio je Marko Rotinji, direktor Divizije internacionalnih banaka Intesa Sanpaolo. “Intesa Sanpaolo Grupa, jedna od vodećih evropskih banaka, prisutna je u Srbiji od 2005. godine sa Banca Intesa Beograd, prvom bankom na tržištu. Zahvaljujući takvoj poziciji, u prilici smo da našim klijentima ponudimo finansijske usluge u skladu sa najvišim internacionalim standardima, kako porodicama, fizičkim licima, tako i kompanijama i velikim preduzećima.”, istakao je Rotinji.

„Kao deo velike italijanske bankarske grupe Intesa Sanpaolo i višegodišnji lider na domaćem tržištu, Banca Intesa je posvećena promociji i razmeni italijanskih i lokalnih vrednosti iz oblasti kulture, umetnosti i sporta. Ovo je već šesti put da podržavamo organizaciju Italijanskog fudbalskog kampa za decu i na taj način doprinosimo afirmaciji novih generacija budućih sportista. Veliko mi je zadovoljtvo što smo ove godine u prilici da dodamo i društveno odgovornu notu celom projektu i započevši saradnju sa Dečijim selom u Sremskoj Kamenici, koja će nadam se rezultirati dugogodišnjim partnerstvom i boljim uslovima života stanovnika ovog sela.“, rekla je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Kao deo grupe Unipol, lidera među osiguravajućim kompanijama u Italiji i Evropi koja prepoznaje značaj i tradicionalno podržava sport, mi iz DDOR osiguranja smo ponosni što smo deo projekta koji omogućava deci u Srbiji da budu deo italijanskog, evropskog i svetskog fudbalskog kampa sa međunarodnom legendom kao što je Alessandro Del Piero“, izjavio je Giorgio Marchegiani, predsednik Izvršnog odbora  DDOR osiguranja, člana Unipol grupe i dodao: “Drago mi je što će deo dece Dečijeg sela učestvovati u Kampu jer mi kao institucija već godinama pomažemo i podržavamo njihov rad.”

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde na otvaranju kampa, koji pruža talentovanoj deci šansu da budu nagrađeni i možda otkriveni kao nove srpske fudbalske zvezde,“ izjavio je Alesandro Del Pjero, zvanični promoter projekta, koji je bio uzdanica i kapiten Juventusa i ujedno, drugi najbolji strelac u istoriji italijanskog fudbala i četvrti najbolji strelac reprezentacije Italije.

„Nakon veoma teške prošle godine, Italijanski fudbalski kamp posmatramo kao veliko ulaganje u aktivnosti da se deca vrate normalnom životu. Zahvaljujući kompanijama Banca Intesa i DDOR osiguranje, koje su podržale i verovale u ovaj projekat, događaj će biti besplatan za sve učesnike,“ kaže Marko Skembri, generalni direktor kompanije World Camp International.

I ove godine će troje najtalentovanijih polaznika kampa dobiti priliku da posete Italiju i zajedno sa mališanima iz drugih zemalja prisustvuju Danu italijanskog fudbalskog kampa. Druženje mladih fudbalera će kao trodnevni događaj biti upriličen na terenima akademije Coverciano, a odabrani dečaci i devojčice će moći da uživaju ne samo u treninzima, utakmicama, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala i utakmici Serije A, već će se i kroz brojne druge zanimljive sadržaje upoznati sa tajnama fudbala, praktičnim savetima i brojnim veštinama koje čine prave fudbalske zvezde.

Kamp će se održati na fudbalskim terenima stadiona FK Voždovac, i obuhvatiće tehnički, fizički i taktički trening. Italijanski fudbalski kamp, koji je javnost prepoznala zbog njegovog edukativnog i zabavnog karaktera, jeste projekat koji okuplja bivše članove italijanske reprezentacije. Ove godine, čak pet vrhunskih italijanskih trenera će raditi sa mladim talentovanim fudbalerima, učeći ih tajnama ovog sporta.

Alesandro Del Pjero, jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena, specijalista za slobodne udarce i igrač poznat po sposobnosti da pokrije nekoliko ofanzivnih pozicija, osvojio je nagradu za najboljeg italijanskog fudbalera u Seriji A, u sezonama 1998. i 2008. Trenutno drži drugu poziciju sa najviše postignutih golova u ovom takmičenju, odmah iza Silvija Piole. Svoju karijeru započeo je u italijanskom klubu Padova u Seriji B 1991. a samo dve godine kasnije prešao je u Juventus za koji je igrao 19 sezona (11 kao kapiten), postigao najviše golova (290) i odigrao najviše utakmica (705). U karijeri je osvojio 15 titula sa klubom iz Torina, a za svoju reprezentaciju nastupao je na tri svetska prvenstva i četiri evropska, a 2006. godine osvojio je FIFA svetski šampionat.