Bezbednost u saobraćaju bez kompromisa – DDOR osiguranje bezbedna zona puna posetilaca i druge večeri EXIT festivala

„Ovo je sjajna prilika da prenesmo snažnu poruku – bezbednost u saobraćaju je neprikosnovena“ – složili su se prisutni relevatni stručnjaci u domenu bezbednosti u saobraćaju, kao i partneri u okviru DDOR kampanje „Uspori, ne gori“, na EXIT-u.

I drugo veče festivala, mnogobrojni posetioci priključili su se DDOR osiguranje bezbednoj zoni, a predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši dočekao je prestavnike Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i JGSP-a „Novi Sad“ i zahvalio se na podršci u relizaciji nastupa na ovogodišnjem festivalu, a posebno na činjenici da zajednčkim naporima činimo da se svest o značaju bezbednosti u saobraćaju stvara i razvija kod mladih generacija kroz neposredna iskustva.

Da mladi jesu jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju podcrtao je v.d. direktora Agencije za bezbednost u saobraćaju Branko Stamatović, složivši se da je ovo odlična prilika da se podigne svest o tome da bezbednost uvek mora biti prioritet.

„Samo 2022. godine 127 mladih smo izgubili us saobraćajnim nezgodama.  Upravo ovde u DDOR bezbednoj zoni, posetioci imaju priliku da prođu određene simulacije štetnog uticaja alkohola po organizam u slučaju vožnje“, rekao je Stamatović.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, tokom prve noći EXIT festivala iz saobraćaja je isključeno 60 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao da je imperativ da svi posetioci EXIT-a budu bezbedni.

„Pet vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Svi koji dolaze na manifestaciju EXIT, a i građani Novog Sada moraju biti bezbedni, a mi ćemo se u našoj kontroli usmeriti na prekršaje koji najviše izazivaju saobraćajne nezgode, a to su alkohol i psihoaktivne supstance”, rekao je Lakićević.

U okviru kampanje „Uspori, ne gori“ posetioci imaju priliku da urade alko-test, te ukoliko se rezultat pokaže pozitivnim, dobijaju besplatnu kartu za vožnju autobusima JGSP-a Novi Sad koji se takođe priključilo kampanji „Uspori, ne gori“.

 

„Svi zajedno treba da radimo na kontinuitetu sprovođenje mera bezbednosti kako bismo smanjili nezgode u saobraćaju i kako bismo sačuvali ljudske živote. JGSP će nastaviti da daje podršku ovakvim i sličnim projektima sa jasnom porukom da alkohol i volan ne idu zajedno“, rekao je direktor JGSP-a Novi Sad Ivan Radojičić.

Na Exit festivalu, kompanija DDOR će još jednom istaći svoju posvećenost mladima i važnost podizanja svesti o osiguranju i bezbednosti u saobraćaju. Konačno, prisustvo DDOR osiguranja na festivalu donosi inspiraciju i podsticaj, postavljajući visoke standarde za kreiranje sigurnog okruženja za sve.

 

Briga o bezbednosti, deo je misije DDOR osiguranja jer se zajednički stvara atmosfera u kojoj svako može da se opusti, uživa u muzici, znajući da je bezbednost na prvom mestu.