DDOR i Belgrade Dance Festival

Naša kompanija – jedan od inicijatora donatorske akcije sakupljanja sredstava za učenike Baletske škole.

Belgrade Dance Festival

U Beogradu od 23. Marta do 09. Aprila 2015 se održava „12. Beogradski festival igre – UHVATI SVETLOST“. Uživajući jednu od najistaknutijih pozicija među evropskim manifestacijama umetničke igre, ovaj festival i u okviru svog dvanaestog izdanja, predstavlja publici u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu, Pančevu, atraktivan izbor naslova sa svetske baletske scene.

„DDOR Novi Sad“ je u skladu sa svojim opredeljenjem da ulažemo u kulturu, umetnost, sport, obrazovanje odlučio da učestvuje u kreiranju kvaliteta ove manifestacije svojom donacijom, ali i da bude jedan od inicijatora donatorske akcije sakupljanja sredstava za učenike Baletske škole – Nacionalne fondacije za igru, tačnije njihovo usavršavanje na seminarima u Firenci, Rimu i Ženevi, kao i za organizaciju gostovanja u Beogradu, maestralnog baletskog pedagoga Akademije Teatra Milanske Skale – Mare Fusco.

Inače, Nacionalna fondacija za igru, osnovana 2010. godine, treba da stvori administrativne, organizacione i finansijske uslove za kontinuiran rad sa mladim talentima u Srbiji i regionu. Ona bi trebala da bude most između plesnog iskustva starijih generacija i onih koji tek treba da daju svoj doprinos razvoju i afirmaciji umetničke igre.

U saradnji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda, sa prestižnim institucijama iz sveta poput Akademije Teatra milanske Skale, Konzervatorijuma za igru u Parizu i Akademije za igru u Jerusalemu, u Beogradu je od septembra 2011. godine počela da radi Baletska škola. Od školske 2012/2013 godine, Fondacija sarađuje i sa Akademijom Vaganova iz Sankt Peterburga.

Mi smo odabrali da verujemo u te predivne mlade ljude i da im budemo podrška.
Pozivamo i Vas da nam se priključite.