Drugi dan Foruma Inovacija u znaku predstavljanja kompanija iz Italije i Srbije

Na tragu već dobro urađenog posla prvog dana Foruma, drugi je protekao u prezentacijama start-up kompanija iz Srbije kao i velikih korporacija i finansijskih institucija spremnih da prepoznaju praktičnu primenu inovativnih rešenja u svojim poslovnim procesima.

Renco Đovani Avesani, direktor za inovacije Unipol grupe i CEO kompanije Leithà, učestvovao je na jednom od panela pod nazivom Reverse Pitch na kojem je govorio o Grupi, predstavio aktivnosti kompanije, strateška usmerenja i osvrnuo se na značaj upotrebe tehnologije, naročito nakon ovogodišnjih ekstremnih vremenskih prilika koje su rezultirale velikim štetama.

Posebno je istakao da se na svaki uloženi evro u tehnologiju, vrate četiri, bar prema iskustvu kompanije Leithà i pozvao sve predstavnike startup-ova da iskoriste priliku na Forumu za pronalaženje strateških partnera.

Vizija kompanije Leithà jeste da, koristeći agilne metodologije, razvija napredne aplikacije koje efikasno koriste obilje podataka. Istovremeno, fokusira se na optimizaciju formiranja cena, efikasno upravljanje štetama, pouzdanu procenu rizika, pristupačnost usluga kroz digitalne kanale i precizno praćenje vremenskih prilika, uvereni da će ove inicijative pružiti izuzetno povoljan odnos ulaganja i ekonomskih rezultata za sve koji su uključeni u ove procese. Aktivnosti kompanije Leithà pružaju podršku u svim strateškim ekosistemima: Mobilnosti, Dobrobiti i Imovini.

Nakon učešća u Panelu Reverse Pitch, gospodin Avesani imao je nekoliko B2B sesija sa start-up kompanijama iz različitih domena poslovanja.