Privredna komora Vojvodine i Konfindustrija Srbija potpisali sporazum o saradnji – DDOR kao podrška saradnji privatnog i javnog sektora

Predsednik udruženja „Konfindustrija Srbija“ Patricio del Tos i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, potpisali su danas sporazum o saradnji koji podrazumeva zajedničko predstavljanje i zastupanje interesa članica, organizovanje edukativnih programa, privrednih manifestacija, konferencija, nastupa na sajamskim manifestacijama.

Kako je istakao predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević zelja je da se konkretizacijom i primenom sporazuma, još više unaprede odnosi kao i da se stvori još kvalitetniji privredni ambijent.

„Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između AP Vojvodine i Republike Italije  za prvih šest meseci ostvarena je u vrednosti od milijardu  evra, što čini 38,5% ukupne razmene između Srbije i Italije. Posmatrano od 2001. godine italijanske kompanije su u AP Vojvodini uložile milijardu evra. U ovom trenutku aktivno je 69 kompanija koje zapošljavaju preko 12 000 radnika“, rekao je Vučurević.

Italija je već dugo jedan od prvih spoljnotrgovinskih partnera Srbije. U svetlu sve veće potrebe za internacionalizacijom poslovanja italijanskih preduzeća, Konfindustrija Srbija pruža operativnu strukturu i potporu svojim članicama za uspešnu saradnju sa partnerima u Srbiji, kroz mrežu, usluge i zastupanje.

Predsednik udruženja „Konfindustrija Srbija“ Patricio del Tos istakao je da će sa velikim entuzijazmom i vrednim timom posvećeno raditi na ostvarivanju ciljeva sporazuma koji je danas potpisan.

„Samo među članovima Konfindustrije  ima preko 50 kompanija koje posluju na teritoriji Vojvodine, a koje zapošljavaju gotovo 7 hiljada ljudi. Veneto, regija iz koje ja dolazim i Vojvodina jesu najproduktivnije regije  svojih zemalja. Ono što nas povezuje jeste želja da stvaramo i privređujemo kako bismo spremno dočekali globalne interese“, rekao je Patricio dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbija.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši koji je ujedno i član Generalnog saveta Konfindustrije Srbije.

Ovom prilikom Maši je naglasio da ova inicijativa predstavlja dalji iskorak ka jačanju odnosa Italije i Srbije, i deo je šireg spektra aktivnosti i projekata za koji je siguran da će doprineti daljem razvoju Vojvodine i čitave zemlje.

„Pokrivanje – na neki način – uloge povezivanja ove dve važne institucije za mene je na ponos i nadam se da to može da olakša implementaciju strategije koju razvijamo od mog dolaska u Srbiju, konkretan razvoj sve snažnijeg partnerstva između javnog i privatnog sektora, gde će industrija osiguranja uopšte i posebno DDOR igrati ključnu ulogu u garantovanju realizacije investicija neophodnih za budući rast zemlje i za uklanjanje prepreka ekonomskom razvoju i društvenu konvergenciju“, istakao je Maši.

Uz gospodina Mašija, potpisivanju sporazuma prisustvovali su članovi izvršnog odbora Tatjana Rakočević i Vladimir Malešević kao i regionalni direktor prodaje u DDOR osiguranju Predrag Mirović.

Zahvaljujući agilnoj organizacionoj strukturi i snažnim institucionalnim vezama kako u Srbiji tako i u Italiji, Konfindustria Srbija je postala ključni akter u unapređenju ekonomskih i socijalnih odnosa između ove dve zemlje, stoga je potpisivanje ovog sporazuma bilo prirodan korak u ovoj saradnji, a kompanija DDOR nastaviće da podržava jačanje dobrih srpsko-italijanskih odnosa te tako biti snažna okosnica srpske privrede i ključni inicijator u unapređenju ekonomskih veza.